DEM Parti’den “Başak Demirtaş” açıklaması

DEM Parti’den “Başak Demirtaş” açıklaması
İBB adaylığı için yeşil ışık yakan Başak Demirtaş’ın adaylığına ilişkin DEM Parti’den ilk yorum geldi.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile İBB başkanlığına aday olabileceğini söylemişti. DEM Parti’den kendisine bir teklif gelirse düşüneceğini belirten Demirtaş’ın açıklamaları siyaset gündemine bomba gibi düşmüştü. Demirtaş’ın açıklamalarının ardından sessizliğini koruyan DEM Parti cephesinden bugün ilk değerlendirme geldi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan bugün parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında yaptığı basın toplantısında, Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına yönelik iddialara da değindi. “Başak Demirtaş bir yerden siyasete dahil olmak isterse elbette bu DEM Parti'dir” diyen Doğan adaylık konusu ile ilgili partisinin tutumana ilişkin ise net bir bilgi vermedi.

İşte Doğan’ın açıklamalarında yer alan ifadeler:

“Başak Demirtaş bizim yoldaşımız. 14-28 Mayıs seçimlerinde sahalarda seçimler için çalıştı. Başak Demirtaş bir yerden siyasete dahil olmak isterse elbette bu DEM Parti'dir. Aksi şaşırtıcı olurdu bence. Başak Demirtaş'ın kendisi de net bir şekilde ifade ediyor zaten, 'partimizden bana böyle bir öneri gelmedi diyor ama partimizden bana bir öneri gelirse ben hazırım' diyor. Başak Demirtaş'ın orada şöyle bir vurgusu var; 'Barış ve demokrasinin önünü açacağımıza inanırsak ve bunun için bir sorumluluk düşerse hazırım' diyor. Sevgili Başak Demirtaş'ın aday olma ihtimaline ilişkin bir açıklama, şaşırtıcı bir açıklamaymış gibi tartışılıyor. Bir gün siyaset yapmak isterse, aday olmak isterse adres DEM Parti'dir."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.