DEM Parti’nin seçim aracına silahlı saldırı

DEM Parti’nin seçim aracına silahlı saldırı
DEM Parti’nin seçim aracına silahlı saldırı gerçekleştirildi. Partiden yapılan açıklamaya göre saldırıda yaralanan veya hayatını kaybeden olmadığı bildirildi.

31 Mart 2024 yerel seçimlere sayılı günler kalırken siyasi partilerin seçim afişleri ve billboardları saldırıların hedefi oluyor.

Geçtiğimiz günlerde de Zafer Partisi'nin seçim çadırı saldırı yakılmış ve bir parti üyesi pankartlarını indiren kişiler tarafından bıçaklanmıştı.

Bu kez de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) seçim aracına silahlı saldırı gerçekleşti. Partinin Kayseri İl Örgütü’nün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre olay Kayseri Kocasinan ilçesi Sivas Caddesi üzerinde gerçekleşti.

Yaşanan silahlı saldırının kamera görüntülerinin paylaşıldığı açıklamada “13 mart öğlen saat 13:35 sularında Kayseri Kocasinan ilçesi Sivas Caddesi üzerinde seçim aracımıza silahlı saldırı gerçekleşmiştir. Olayın en net görüntüsünü bir dükkanın güvenlik kamerasından alabildik. Saldırgan silahını belinden çıkarıp yakın mesafeden ateş etmiştir” denildi.

Öte yandan il eş başkanları ve parti yetkililerin emniyet de olay üzerine ifade verdiği belirtilirken saldırganın gözaltına alındığı ve saldırıda yaralanan veya hayatını kaybeden olmadığı kaydedildi.
Söz konusu açıklama şöyle:

"İl eş başkanımız ve yetkili arkadaşlarımız emniyet de olay üzerine ifade vermiştir ve ifadeler gece geç saatlere kadar sürmüştür, saldırgan gözaltına alındı fakat bizlerle ismi soyismi paylaşılmadı, saldırıda yararlanan veya hayatını kaybeden olmamıştır."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.