DEVA Partisi Erdoğan'a seçim vaadini hatırlattı, kanun teklifini Meclis'e sundu: 'Eğer samimiyseniz buyurun kaldırın'

DEVA Partisi Erdoğan'a seçim vaadini hatırlattı, kanun teklifini Meclis'e sundu: 'Eğer samimiyseniz buyurun kaldırın'
DEVA Partisi kamuda mülakatın kaldırılması için hazırladıkları kanun teklifini Meclis'e sundu. DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, Erdoğan'a seslenerek "Eğer sözünüzde samimiyseniz buyurun mülakatı kaldırın." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda kamuda mülakatı kaldıracağını söylemiş ve işe alımlarının başarı sıralamasına göre yapacaklarını açıklamıştı.

Seçimlere kısa süre kala vaadini açıklayan Erdoğan, “Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağım” demişti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de mülakatların devam edeceğini fakat uygulanış biçiminin değiştirileceğini söylemiş ve Erdoğan'ın mülakatların uygulanış biçimiyle ilgili rahatsızlığını dile getirdiğini belirterek "Mülakatları, mülakat gibi yapmaya karar verdik." demişti.

ABD ziyareti sonunda New York’taki Türkevi’nde gazetecilerle söyleşi gerçekleştiren Erdoğan da mülakat tartışmalarına yönelik "Seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim ve İçişleri bakanlarımla görüşerek yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz" ifadelerini kullanmıştı.

Son olarak DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, kamuda mülakatın kaldırılması için hazırladıkları kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "'Mülakatı kaldıracağız' dediniz. Gençlerimiz size inandı, aileleri size güvendi. Size oy verdi. Siz ne yaptınız, mülakatlara tam gaz devam ettiniz." dedi.

Mülakatlarda haksızlıkların yaşandığını iddia eden Kaya, "Yaşanan bu adaletsizliklere son vermek, mülakatlarda yaşatılan haksızlıklara 'dur' demek için geçtiğimiz cuma günü kanun teklifimizi TBMM Başkanlığına sunduk." dedi.

DEVA Partisi kurulurken "mülakatı kaldıracağız" sözünü verdiklerini hatırlatan Kaya, "Buradan Sayın Erdoğan'a sesleniyorum: Seçimden evvel milletimize 'mülakatı kaldıracağız' sözünü verdiniz, işte size sözünüzü tutma fırsatı, eğer sözünüzde samimiyseniz buyurun mülakatı kaldırın." ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.