Dikkat çeken 'Abdullah Çetinkaya' iddiası: 'Yargıtay’da bir işiniz varsa çözer' diyorlar

Dikkat çeken 'Abdullah Çetinkaya' iddiası: 'Yargıtay’da bir işiniz varsa çözer' diyorlar
Gazeteci Barış Terkoğlu, MHP’li Abdullah Çetinkaya'nın yargı üyelerine çok yakın bir isim olduğunu yazdı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın 6 Ekim 2023’te Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği’ne yazdığı yazı ile İstanbul Anadolu Adliyesi’nde bazı ve hâkim ve savcılarla ilgili “rüşvet, iş takibi, aracılık ve usulsüzlük” iddiaları gündeme gelmişti.

Söz konusu bu iddiaların ardından Gazeteci Tolga Şardan, 'yargıdaki istismar ve çürüme' iddiaları üzerine MİT Başkanlığı'nın rapor hazırladığını ve Erdoğan'a sunulduğunu iddiasını köşesine taşımış ve kısa sürede büyük yankı uyandırmıştı.

Tolga Şardan'ın tutuklanıp serbest kalmasına kadar giden bu iddialar konuşulmaya devam ederken son olarak Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasındaki çıkan krizin yankıları sürüyor.

MHP’li Abdullah Çetinkaya'nın AYM üyelerinden Adalet Bakanlığı bürokratlarına, Yargıtay mensuplarından başsavcılara, HSK’nin kritik isimlerine kadar onun yakını olduğunu yazan Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, bunu sosyal medya paylaşımlarını inceleyerek ortaya koydu.

Terkoğlu'nun yazısının ilgili kısmı şöyle:

Terkoğlu "Can Atalay’ı kurtaracak masal" başlıklı yazısında “Çetinkaya’nın Ankara’da konuşulan bir ünü oluşmuş. ‘Yargıda hele Yargıtay’da bir işiniz varsa Abdullah Çetinkaya çözer’ diyorlar” diye yazdı.

Çetinkaya’nın Ankara’da konuşulan bir ünü oluşmuş. Yargıda hele Yargıtay’da bir işiniz varsa Abdullah Çetinkaya çözer diyorlar. Hayır, dosyanızı götürmeseniz de olur. Zaten okusa da hukukçu olmadığı için anlamaz. Numarasını verseniz o dosyanızı bulur, derdinize derman olur diyorlar.

İşte Abdullah Çetinkaya’nın yerinde bu yüzden olmak isterdim. Yanlış yaptın Can Atalay, AYM’ye değil bana gelmeliydin” derdim. Sonra AYM’nin yapamadığını yapar, dosyasını şipşak diye çözerdim. Böylece devleti krize sokan yargı çatışması da hiç çıkmamış olurdu. Ülkeye de bir faydam dokunurdu. Allah da yardım eden kullarını sever onun hayatını kolaylaştırır ya, kader beni daha zengin, gönlümü daha bol yapardı. Ben de ülkeye faydalı olan yargı mensubu dostlarıma hediyeler alır, onları tatile götürürdüm.(...)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.