Disney meselesi sadece Disney'den ibaret değil: Atatürk filmi FOX’un elinden alınmaya çalışılmış

Disney meselesi sadece Disney'den ibaret değil: Atatürk filmi FOX’un elinden alınmaya çalışılmış
Gazeteci Barış Terkoğlu, birilerinin Atatürk filmini Fox’un elinden alınmaya çalıştığı ve TRT’de yayımlanmasını sağlamak için girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Ermeni lobilerinin baskısı sonucu "Atatürk" belgesini yayınlamama kararı aldığı iddia edilen dijital yayın platformu "Disney +" ile ilgili, inceleme başlatıldığını duyurmuştu.

Sonrasında The Walt Disney Company'den yapılan açıklamaya göre, televizyona özel ilk film 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda FOX kanalında yayınlanacağı ardından ikinci filmin 22 Aralık'tan itibaren sinemalarda olacağı belirtilmişti.

Konuyla ilgili tartışmalar devam ederken Gazeteci Barış Terkoğlu, Atatürk filmini Fox’un elinden almak, TRT’de yayımlanmasını sağlamak için girişimlerde bulunulduğunu aktardı.

Terkoğlu, bugünkü "Disney’le mücadele ‘Atatürkçülüğü" başlıklı yazısında konuya ilişkin çarpıcı söylemlerde bulundu.

Terkoğlu duyumlarına göre birilerin TRT’de yayımlanmasını sağlamak için girişimlerde bulunulduğunu aktararak meselenin siyasi boyutuna değindi.

Türkiye'nin yerel seçimlere hazırlandığını dile getiren Terkoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde dahi büyükşehirlerde geride olduğunu söyleyerek “Disney’le mücadele Atatürkçülüğü” bu kilidi açacak anahtarlardan biri olarak duruyor." dedi.

Terkoğlu'nun yazısının devamı şöyle:

En acı yanı zor dönemlerde ASALA gibi terör örgütlerine şehitler vererek mücadele eden Türk dışişlerinin... Uzun yıllar, diplomasiyle, diasporanın kışkırtmalarına göğüs geren Türk dışişleri, AKP’li dönemlerde bir kuyuya düştü. Partili elçiler, eksensiz diplomasi hep kayıp getirdi. Sonuç; dünya meclislerinde birer birer kabul edilen soykırım kararlarını Kedi Tom’un beceriksizliğiyle karşılayanlar, Disney’e karşı aslan kralcılık oynuyor.

Kısacası Disney meselesi pek de Disney’den ibaret değil...

Atatürk bir oyuncu, Kurtuluş Harbi film platosu değildi. Atatürk bir devrimciydi. Haliyle, kendisi için yapılan filmleri saygıyla izler, besteleri şükranla dinler ama hükümet edenlere iki çift laf söylerdi: Filmlerin peşini bırakın, benim mirasım fikirlerimdir. İzimden yürüyecekseniz emperyalizmin önünde para için diz çökmeyin, bağımsızlığı savunun, devleti tarikat rejimine teslim etmeyin, mafyaya değil anayasal rejime sahip çıkın, halkçı ekonomiyle milletinizi açlıktan kurtarın...

Kendi yeldeğirmenlerini seçen şövalyeler belki hâlâ aramızdadır...

İlgili Haberler

Kaynak:MUSTAFA DOLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.