Diyanet'ten AK Partili Metin Külünk hakkında suç duyurusu

Diyanet'ten AK Partili Metin Külünk hakkında suç duyurusu
Diyanet İşleri Başkanlığı, AK Partili Metin Külünk'ün Erbaş'a yönelik FETÖ ve PKK iddialarına karşı suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a bazı sorular yönelterek çarpıcı iddialarda bulunmuştu.

Külünk, Erbaş'ın istihbarat birimlerince PKK’ya destek verdiği tespiti yapılan şirketlere fahiş ödemeler yaparak haksız kazanç sağlamalarına imkan verdiğini söylemiş ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı'nın hakkında FETÖ iddiası bulunan bir kısım personele kol-kanat germesine rağmen çalışmasının devam edilmesine yönelik gerekçeyi sormuştu.

Öte yandan 10 Haber'e konuşan Külünk, söylediği her şeyin delillere dayandığını belirterek bir cumhuriyet savcısının kendisiyle temasa geçmesini beklediğini söylemişti.

Son olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek Külünk hakkında hukuki sürecin başlatıldığı duyuruldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, konuyla ilgili Twitter hesabından şu açıklamada bulundu:

“Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkanlık ve yöneticileriyle ilgili iftiralarda ve gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunan Metin Külünk hakkında hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, Diyanet İşleri Başkanlığı ve yöneticileriyle ilgili iftiralarda ve gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunan Metin Külünk hakkında gerekli hukuki süreç başlatılmıştır”

İlgili Haberler

Kaynak:MUSTAFA DOLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.