Dolar şovmenleri

Dolar şovmenleri
Dünyanın eskiden olduğu gibi süngülerin takılıp, cephelerde savaşmadığını anlamayan safların şu günlerde yaptığı şovları izlerken bu tiplerin kendileri gibi herkesi saf sandığını düşünmeye başladım.

Dünyanın eskiden olduğu gibi süngülerin takılıp, cephelerde savaşmadığını anlamayan safların şu günlerde yaptığı şovları izlerken bu tiplerin kendileri gibi herkesi saf sandığını düşünmeye başladım.
Ekonomik, sosyal ve demokrasi anlayışı olarak sağlam olan ülkelerin kendileri ile yarışan yada kendilerine muhtaç olan ülkeleri dizayn etmek için kullandıkları savaş gücünün önce ekonomi ardından kendi iç dünyalarında ki demokrasi kanalıyla oluşturdukları toplumsal barış olduğunu akıl edemeyenlerin salakça hareketleri bir ülkenin genel durumunu da ortaya koymakta.
4 lira olan doları 7 lira olunca bozarak kendilerini bu ülkenin sevdalısı olarak yutturanların iktidara yakın televizyonları da çağırarak önümüzde ki yerel seçimlerde göze girme adına dolar üzerinden yapılan milliyetçilik ateşine benzinle giderek yaptıkları şovlar son günlerin modası oldu.
Üzerinde dini simge var diye yakmak için getirdiği doları son anda yakmayıp, ülkeyi 3 lira kar ile bozdurmaya giden şovmen gibi cebinde beş kuruş olmadığı bilinenlerin 3 Milyon doları bozdurduk diye şov yapması gerçektende gülünç bir o kadar da soru işaretleri ile dolu bir durum.
Kimsenin kalkıp hele gel böyle sen şu 3 Milyon doları nerede buldun, nasıl kazandın ve niye o çok sevdiğin Türk parasıyla dolar aldın?’ diye sormadığı ülkemde dolar üzerinden şov yapanlarında sorgulanması gerektiğini de hatırlatmak görev     olmalı..
***
Esenyurt toparlanıyor mu?
Biz Ardahanlıların yoğun yaşadığı ileri sürülen ama siyasette, ekonomide çokta beklenen yerde olmadığı Esenyurt’tayım..
Necmi Kadıoğlu’nun görevden alınıp yerine getirilen Murat Alatepe’nin yönettiği kentin sanki biraz rahatladığını his ediyorum.
Bunun birinci nedeni sokaklarında çocuk sinemasının dolaştığı Esenyurt’ta uygulamaya konulan yeni uygulamalarla trafiğin azda olsa rahatladığını ilk his ettiğim şey.
Bunun yanı sır Kadıoğlu döneminde kentin genelini saran gerginliğin yerini daha barışçıl bir Esenyurt’a bıraktığı ve insanların bir biriyle daha barışık yaşadığını görmekti.
Alatepe’nin ortaya koyduğu siyasetin Esenyurtlunun özlemini çektiği bir durum olduğunu da anladığım Esenyurt ziyaretim de dikkat çeken diğer bir durumda yabancı dillerle süslenmiş olan levhaların azaldığı, Suriyeliler dâhil bu ilçede yaşayan herkesin bir biriyle kaynaşıp, ‘Teksas Esenyurt’ izlenimin yok etmeye çalıştıkları da dikkatimi çeken diğer önemli bir konu oldu.
***
Kerimoğlu’nun çabaları...
Büyükçekmece ve Avcılar gibi muhalefetin elinde olan Bakırköy’ün Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra iktidarda sarılıp, sarmalandığı şu günlerde ortaya koyduğu çabalarla kendini biraz daha kabul ettirmeye başlayan Dr. Bülent Kerimoğlu’nın belediyecilikte ortaya koyduğu çabalar sol orjinli bir beynin direnişi olarakta kabul     görüyor.
Kerimoğlu’nun belediyecilikte ortaya koyduğu başarıları gölgeleme çabalarının da Sofya’ya kadar uzandığını gördüğümüz şu günlerde asıl görünmeyenin Kerimoğlu’nun takdir alan çalışma ve çabalarının yanı sıra Kılıçdaroğlu’nun yanında dik durmasıdır.
Evet, Esenyurt Belediye Başkanı Alatepe’nin Kadıoğlu anlayışını yıkıp daha halkça bir belediye oluşturmaya çalıştığı şu günlerde Kerimoğlu’da kendisinden önce mafiaya yöntemi ile yıllarca Bakırköy’ü idare edenlerin dönemini kapatmaya çalışıyor ortaya koyduğu güzel ve kabul görmeye başlayan belediyecilik anlayışı ile..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.