Ekmek fiyatlarına zam geldi! İşte il il güncel ekmek fiyatları

Ekmek fiyatlarına zam geldi! İşte il il güncel ekmek fiyatları
Zam gelen ürünler arasında her gün milyonlarca kişi tarafından tüketilen en temel besin maddelerinden biri olan ekmek de eklendi. Peki zamlı fiyattan sonra ekmek ne kadar oldu?

Cansev Temuçin - Zam yağmurundan ekmek de nasibini aldı. Her gün milyonlarca mutfağa giren ekmek artık zamlı fiyatı ile raflarda yerini alacak. Peki ekmek fiyatlarına ne kadar zam geldi? Zamlı fiyatlar hangi tarihten itibaren geçerli olacak? Hangi illerde ekmeğe zam geldi? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Başkandan zam açıklaması

Peş peşe farklı illerden ekmeğe zam haberleri gelmeye devam ederken yurt genelinde yapılacak zamma ilişkin bir açıklama da geldi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yurt genelinde ekmek fiyatlarında artışa gidileceğini belirtmişti. Buna göre, ekmeğin artık en düşük 7 ile 7,5 TL arasında satılacağı açıklanmıştı. Zamlı fiyatların temmuz ayı itibarıyla geçerli olması bekleniyor.

Peş peşe zam haberleri geldi

Bu zam haberinin ardından farklı illerde de ekmek fiyatlarında güncellemeye gidildi. Bu bağlamda, Uşak’ta Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Esnaf Odası’nın talebinin onaylanmasıyla birlikte ekmek fiyatlarının 7,5 TL’ye yükseldiği açıklanmıştı. Öte yandan Sakarya’da da 250 gram ekmeğin fiyatı 5 TL’den 7,5 TL’ye çıktı.

Bu büyükşehirde de ekmek fiyatı arttı

Uşak ve Sakarya illerinin yanı sıra üçüncü büyükşehir olan İzmir’de de ekmek fiyatlarına zam geldi. Kentte 200 gram ekmek 7 TL’den satılmaya başlandı.

Henüz diğer illerde gerçekleştirilecek ekmek zammına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.