Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olacak? İşte Masadaki Fiyatlar ve Artış Senaryoları..

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olacak? İşte Masadaki Fiyatlar ve Artış Senaryoları..
Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte emeklilerin gözü bayram ikramiyesine çevrildi. Peki bayram ikramiyesine yeni bir zam gelecek mi?

Fatma Müge Yücetürk - Dini bayramlar öncesinde emeklilerin hesabına yatan bayram ikramiyesi 2023 yılı Kurban Bayramında zamlı olarak mı verilecek? Tüm emeklilerin gözü bayrama üç hafta kala bu habere çevrildi. Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram ikramiyelerine zam yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Bilindiği gibi geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda emekli bayram ikramiyelerinde bir artış yaşanmıştı. 1.100 TL olan ikramiye tutarı 2 bin liraya çıkarılmıştı. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala ise emekliler tarafından ikramiyelere yeni bir düzenleme getirilmesi talep ediliyor. Temmuz ayında asgari ücrete yapılması beklenen zam, memur maaşlarına yapılan düzenlemeler gibi gelişmeler, emeklilerin bayram ikramiyelerine gelecek bir zam haberini beklemelerine neden oluyor. Şimdi gözler seçim sonrasında Kurban Bayramı ikramiyelerine yapılacak yeni bir düzenlemeye çevrildi.

Bayram ikramiyesinden kimler yararlanıyor?

4A, 4B ve 4C’den emekli olanların yararlanabildiği emekli bayram ikramiyesine yapılacak zammın, yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin kurulmasının ardından masaya yatırılacak ilk konulardan biri olması öngörülüyor.

İşte masadaki rakam

Kulislerden gelen son bilgilerde ise 2 bin TL olan emekli bayram ikramiyesinde bin liralık bir artış daha yapılabileceği yer alıyor. Eğer zam teklifi kabul edilirse 2023 yılı Kurban Bayramı’nda emeklilerin hesabına 3 bin lira bayram ikramiyesi yatırılacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.