Enflasyon Rakamları Maaş Zamlarını Etkiledi! En Düşük Emekli Maaşı Kaç Lira?

Enflasyon Rakamları Maaş Zamlarını Etkiledi!  En Düşük Emekli Maaşı Kaç Lira?
TÜİK’in 5 aylık enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından tüm gözler Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı emekli zam oranlarına çevrildi.

Cansev Temuçin - Milyonlarca emeklinin beklediği haberde son düzlüğe girildi. Önümüzdeki günlerde yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında da yer alan emekli zammını açıklaması bekleniyor. Peki TÜİK verileri göz önüne alındığında temmuz ayında emeklilerin maaşlarına yansıyacak zam oranları ne olacak? İşte SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin 2023 temmuz zammı oranları…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dün, ilk 5 aylık tüketici enflasyonu oranlarını açıkladı. Milyonlarca emeklinin temmuz zam oranlarının belirlenmesinde önem arz eden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ise ilk 5 ayda yüzde 15.26 oldu. Bu oran emekli ve memur emeklisi maaşlarına yansıtıldığında ise vatandaşların hesabına yatacak ortalama rakamlar ortaya çıkıyor.

TÜİK’in bugün açıkladığı yeni karara göre ise haziran ayı enflasyonunun açıklanma tarihi ertelendi. Kurban Bayramı nedeniyle 3 Temmuz’da açıklanması beklenen haziran ayı enflasyonunun 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü açıklanacağı belirtildi. Buna göre, haziran ayı enflasyonu da göz önünde bulundurulduğunda ve bu ayda TÜFE'nin yüzde 1 veya yüzde 2 gerçekleşmesi halinde zam oranları belli oldu.

Memur emeklilerine ve emeklilere verilmesi planan ilave refah payı hesaba katılmadığında, memur ve memur emeklilerine yapılacak zammın yüzde 14.25 ile 15.38 arasında olması beklenirken, diğer emeklilere ise yüzde 16.41 ila 17.56 oranında zam yapılacağı öngörülüyor.

İşte 2023 Temmuz ayı zamlı emekli maaşları

En düşük emekli maaşı olan 7,500 TL olarak maaşını alan emekliler zamlı olarak ise en az 8.731 en çok 8.817 TL ücret alacak. En düşük memur emeklisi maaşı olan 7.782 TL’nin ise zamlı hali ile en düşük 8.891, en yüksek 9.014 TL olması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.