Bayram Öncesinde Emeklilerin Hesaplarında Çifte Sürpriz! Erdoğan tarih verdi…

Bayram Öncesinde Emeklilerin Hesaplarında Çifte Sürpriz! Erdoğan tarih verdi…
Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ilk toplantısı sonrasında konuşan Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına ve ikramiyelerine de değindi.

Fatma Müge Yücetürk - Kurban Bayramı yaklaşırken milyonlarca emekli bayram ikramiyesine ilişkin gelişmeleri merakla takip ediyor. Her bayram öncesinde erken yatan emekli maaşlarına ilişkin son durum da vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Konuya ilişkin son açıklama ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan tarih vererek emeklilere çifte sürprizi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabine toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında Kurban Bayramı öncesinde hem bayram ikramiyelerinin hem de emekli maaşlarının yatırılacağını açıkladı.

Erdoğan, Kurban Bayramı öncesinde emeklilere çifte ödeme yapılacağını açıkladı. Öte yandan EYT kapsamında emekli olup henüz bayram ikramiyesi almayanlar ise Kurban Bayramı’nda üç ayrı ödeme birden alabilecek.

2023 yılında Kurban Bayramı, Haziran ayının 28’i ile Temmuz’un 1’i arasında kutlanacak. Bilindiği gibi her dini bayram öncesinde emekliler bayram ikramiyesi ödemesi alıyor. Kurban Bayramı’nda da bu ödemelerin emeklilerin hesaplarına yatırılması bekleniyor.

İkramiyelere zam gelecek mi?

Öte yandan emeklilerin en merak ettiği konulardan biri de emekli ikramiyelerine zam gelip gelmeyeceği oluyor. Ramazan Bayramı öncesinde 1.100 TL olan ikramiye tutarı 2 bin TL’ye çıkmıştı. Kurban Bayramı’nda ise bu tutarın yeniden artış gösterebileceği kaydediliyor. 2 bin TL’lik emekli bayram ikramiyesinin 3 bin TL olması gündemde.

Kurban Bayramı’nın kutlanacağı Haziran ayı sonundan önce emeklilerin bayram ikramiyelerini almaları bekleniyor. Önceki bayramlarda olduğu gibi emeklilerin ikramiyelerini bayramdan en az bir hafta önce almış olmaları planlanıyor. Bu çerçevede, Haziran ayının ortalarında Kurban Bayramı ikramiyelerinin ödemelerinin başlaması planlanıyor.

2023 Kurban Bayramı ikramiyesinin ödeme günleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.