Emniyet göz açtırmıyor: Bir haftada 6 bin alkollü sürücü tespit etti

Emniyet göz açtırmıyor: Bir haftada 6 bin alkollü sürücü tespit etti
Emniyet Genel Müdürlüğü Haziran ayının ilk haftasında yaptığı denetimlerde 89 bin 925 aracı denetledi. 6 bin kişiyi uyuşturucu maddeli araç kullanırken tespit etti.

NECDET OKTAY APAYDIN- Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alkol ve uyuşturucu/uyarıcı madde kullanımına bağlı trafik kazalarının en aza indirilmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla 02-04 Haziran 2023 tarihleri arasında ülke genelinde özel denetim gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yurt genelinde yapılan denetimlerde 34 bin 724 araç-sürücü kontrol edildi, Bin 70 sürücünün alkol etkisinde araç kullandığı tespit edildi, 58 sürücünün teknik cihazla ölçüm yapılmasını kabul etmediği için sürücü belgesi geçici olarak geri alındı, 6 sürücünün uyuşturucu ve uyarıcı madde etkisinde araç kullandığı tespit edilerek idari ve adli işlem yapıldı.

Emniyet görevlileri yapılan denetimlerde sürücülere ve yolculara seyahatleri boyunca can güvenlikleri için trafik kurallarına uymaları hatırlattı.

NAKLİYECİLERE SIKI DENETİM

Emniyet Genel Müdürlüğü ülke genelinde yük taşıyan araçlara yönelik özel denetim gerçekleştirdi.

Güvenlik güçleri sürücülerin başta hız olmak üzere araç kullanma süreleri, yükleme, uygun şeritte sürme ve diğer kurallara yönelik ihlallerinin önlenerek araçların trafiğe uygun hale getirilmesi ve sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin arttırılarak trafik kazalarının azaltılması amacıyla 01-02 Haziran 2023 tarihlerinde Yük Taşıyan Araçlara yönelik ülke genelinde eş zamanlı olarak özel denetim gerçekleştirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde; 55 bin 201 araç/sürücü denetlendi. 470 sürücünün çalışma/dinlenme sürelerine uymadığı, 646 araçta takograf bulundurulmadığı/kullanılmadığı, Bin 68 sürücünün yasal hız sınırlarına uymadığı, 106 aracın zorunlu mali sorumluluk sigortasının bulunmadığı tespit edildi. Toplam 4 bin 259 trafik kural ihlali tespit edildi.”

Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için trafik kurallarına uymaları gerektiği hatırlatılırken denetimlerin devam edeceği ifade edildi.

alkol-uyusturucu-denetimi.webp

yuk-tasiyan.webp

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.