ENAG kurucusu Erdoğan'ın sözleri üzerinden yatırımcıları uyardı: 'Soygun başlıyor'

ENAG kurucusu Erdoğan'ın sözleri üzerinden yatırımcıları uyardı: 'Soygun başlıyor'
ENAG kurucusu Prof. Ulusoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'mandacı müstemlekeci kimi ekonomistler' söylemine sert tepki gösterdi.

Borsa İstanbul 150. Yıl Gong Töreni'n konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SPK BİST yönetimine seslenerek "İster siyasetçi, ister ekonomist, isterse simsar olsun, sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız. Gerek SPK, gerek BİST'ten bu konuda daha fazla hassasiyet göstermesini istiyoruz" demişti.

Siyaset kurumunun da üç beş oy daha kazanmak uğruna borsayı hedef alarak bu algının kökleşmesine yardım ettiğini savunan Erdoğan, "Bizzat muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı tarafından Borsa İstanbul'u yıpratmayı amaçlayan bütüncül bir kampanya yürütüldü. Battık, bittik senaryolarıyla, yatırımcı korkutuldu. Dövize, altına ve üretime doğrudan katkısı olmayan diğer araçlara yönlendirilmek istendi. Bu furyaya mandacı müstemlekeci kimi ekonomistler de alkış tuttu." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın 'mandacı müstemlekeci kimi ekonomistler' söylemine Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) kurucusu Prof. Dr. Ulusoy'dan yanıt geldi.

Ulusoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Mandacı yurdunu satandır. Ekonomistlere saldırı varsa çok şey kötü gidiyordur... Yatırımcı dikkatli olsun, soygun başlıyor. Ülkeyi dilenci yapanlardır mandacı... Ülke malını 400 bin dolara satandır mandacı!" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.