CHP'nin Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat oldu

CHP'nin Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat oldu
Mahir Polat, Cumhuriyet Halk Partisi Fatih Belediye Başkan adayı seçildi.

Eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Cumhuriyet Halk Partisi Fatih Belediye Başkan adayı oldu.

Geçtiğimiz hafta CHP Parti Meclisi 227 belediye başkan adayını belirlemiş ve İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş, Bolu’da ise Tanju Özcan yeniden aday gösterilmişti. Dün de CHP'nin yapılan Parti Meclisi toplantısında eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat 31 Mart 2024'teki yerel seçimde Fatih Belediye Başkan adayı seçildi.

Polat sosyal medya hesabından videolu paylaşımda bulunarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etti. Polat "Artık Fatih’te yeni şeyler söyleme ve Fatihlilere kesintisiz hizmet dönemini yaşatma zamanı." dedi.

İmamoğlu'ndan tebrik mesajı

İmamoğlu da Polat'a Fatih belediye başkanlığı aday adaylığı için başarılar diledi ve şunları yazdı:

Cumhuriyet Halk Partisi Meclisimizin aldığı kararla İstanbul Fatih Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen çalışma arkadaşım Mahir Polat ve Pendik Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen İBB Meclisi Grup Başkanvekili Tarık Balyalı'yı tebrik ediyor, başarılar diliyorum." mesajını paylaştı.

Mahir Polat kimdir?

Sanat ve mimarlık tarihçisi, bürokrat ve siyasetçi olan Mahir Polat, 1976 Erzincan doğumlu. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde CHP Fatih Belediye başkan adayı olan Polat, 2002 yılında İÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu. 2003 yılında İTÜ Mimarlık Tarihi Yüksek Lisans Programı’nda eğitimine başlayan Mahir Polat, 2008 yılında YTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat ve Tasarım Anabilim Dalı’nda kültür yönetimi alanında hazırladığı tezi ile lisansüstü eğitimini tamamladı. Aynı bölümde 2011-2015 yılları arasında öğretim görevlisi olarak kültürel miras mevzuatı üzerine ders verdi. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde başladığı Dinsel Kültürel Miras odaklı doktora tezini 2023 yılında tamamladı.

2005 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğünde başladığı görevini, 2009 yılından itibaren vakıf uzmanı olarak sürdüren Polat, bu süreçte Anadolu’da ve İstanbul’da Osmanlı Dönemi tarihi eserlerinin restorasyonunda ve birçok müze kurulum çalışmasında görev aldı.

2019 yılında Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte İBB Kültür Varlıkları Dairesi Başkanı olarak İBB’de göreve başladı. Bir yıl içerisinde, 2020 yılında İBB Genel Sekreter Yardımcılığına atanan Polat, görev süresi boyunca kentsel planlama, mimari ve kentsel tasarım, kültürel miras, imar, deprem risk yönetimi, sosyal hizmet, kültür ve sanat etkinlikleri alanlarında pek çok projeye imza attı. Polat görevi boyunca, İBB Miras’ı kurdu ve yönetti.

Mahir Polat; Tarih Vakfı Mütevelli Heyeti, Europa Nostra Türkiye, Vakıf Uzmanları Derneği ve SODEV üyesi. Müzik öğretmeni olan Binnur Polat ile evli olan Polat’ın bir de çocuğu var.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ- Emine Kaşıkcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.