Erdoğan'dan "tahıl koridoru" açıklaması! Putin'e net mesaj

Erdoğan'dan "tahıl koridoru" açıklaması! Putin'e net mesaj
Erdoğan, Tahıl Koridoru Anlaşmasının durdurulması üzerine "Putin'in tahıl anlaşması konusunda devamını istediğine inanıyorum. Seyahatten döner dönmez sayın Putin’le görüşmemizi yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyaretleri öncesi basın toplantısında konuştu. Erdoğan, Tahıl Koridoru Anlaşmasının durdurulması üzerine "Putin'in tahıl anlaşması konusunda devamını istediğine inanıyorum. Seyahatten döner dönmez sayın Putin’le görüşmemizi yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Körfez ülkelerine yapacağı ziyaretler öncesi basın açıklaması yaptı. Erdoğan, Körfez ülkeleri ile olan ilişkilerin gittikçe daha güçleneceğine dikkat çekti. Rusya'nın bugün bitirdiği tahıl koridoru anlaşmasına yönelik de konuşan Erdoğan, "Sayın Putin'in tahıl anlaşması konusunda devamını istediğine inanıyorum. Seyahatten döner dönmez sayın Putin’le görüşmemizi yapacağız" dedi.

“Körfez ülkeleri ile ilişkilerimizde önemli mesafeler kaydettik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının dikkat çeken noktaları şöyle: "Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni kapsayan ziyaretimizin ilk durağı olan Cidde'ye hareket edeceğiz. Köklü tarihi ve kardeşlik bağlarına sahip olduğumuz Körfez ülkeleri ile ilişkilerimizde son dönemde önemli mesafeler kaydettik. 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi sonrasında bu kardeşlerimizin maddi, manevi her türlü desteğini yanımızda gördük. Bu vesileyle bu dost ve kardeş ülkelerden konteyner temininden insani yardıma kadar pek çok alanda Türkiye ile tam bir dayanışma sergilediler.

Orman yangınları

Ülkemizi saran yangınlar dünden beri devam ediyor. Bakanlarımız ile yaptığımız görüşmelerde çalışmaların son derece dikkatle devam ettiğini söyleyebilirim. Rusya ile görüşme yapıp onlardan büyük gövdeli yangın söndürme uçaklarından temin edeceğiz.

İstanbul'da tahıl koridorunu yöneten ekip var. Bugün ise dışişleri bakanımız muhatabıyla görüşme yapacak ve temenni ediyorum süratle aralık vermeden devam edeceğiz. Belki bu arada biz de ağustosu beklemeden sayın Putin ile telefon konuşmasıyla adımlarımızı atarız.

"ÇADIRLARIN YERİNE KONTEYNER YERLEŞTİRECEĞİZ"

Deprem bölgeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan, Çadırların yerine konteyner yerleştirme çalışmalarına başlıyoruz. İnşallah tamamıyla çadırların yerlerine konteyner yerleştirelim diyoruz. Kalıcı konutların inşası bir taraftan devam ediyor. Biz böyle de olsa hiç olmazsa konteynerle çadırları değiştirelim, artık çadır bu bölgelerde kalmasın." İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.