Erdoğan'ın başdanışmanı 'Hatay'ı Arap yurdu' ilan eden Halil Konakçı'yı yalnız bırakmadı: Sahip çıkınız

Erdoğan'ın başdanışmanı 'Hatay'ı Arap yurdu' ilan eden Halil Konakçı'yı yalnız bırakmadı: Sahip çıkınız
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Hatay'ın çoğunluğunu Arap sayan İmam Halil Konakçı'ya destek verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medyada yayınlanan bir videoda Hatay nüfusunun çoğunluğunun Arap olduğu söyleyen imam Halil Konakçı hakkında inceleme başlatmıştı.

Konakçı, sosyal medyadaki bir konuşmasında, "Hatay’ın çoğunluğu Araptır. Hatay Türkiye topraklarına katıldığında yapılan ilk icraat ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız'ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar." diye konuşmuştu.

Konakçı'nın açıklamalarına tepki yağarken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Konakçı'ya sahip çıktı.

Halil Konakçı'yı yalnız bırakmayan Oktay Saral, her daim yanında olduklarını söyleyerek "Muhterem Halil Konakçı Hocaefendi'ye O'nun imanı gibi kavi bir duruş sergileyerek sahip çıkınız." dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Oktay Saral, şunları söyledi:

"Diyanet İşeri Başkanlığı yetkililerine sesleniyorum; Bazı ağzı ve kalbi bozuk insanların ifadelerini şahit tutarak söylemediği sözlerden dolayı imanına, vatanına ve bayrağına meftun olan yüzde yüz yerli Muhterem Halil Konakçı Hocaefendi'ye O'nun imanı gibi kavi bir duruş sergileyerek sahip çıkınız. Aksi halde böyle yapmakla Halil Konakçı hocalarımızı töhmet altında bırakırsınız. Bozacının şahidi şıracıdır, karnından konuşan ve asla bu ülkenin değerleriyle bağdaşmayan insan namzetlerine yol vermeyin yoksa arkasını alamazsınız. Halil Konakçı'nın her daim yanındayız."

İlgili Haberler

Kaynak:MUSTAFA DOLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum