Erdoğan'ın yeni Anayasa konusunda iki isteği varmış

Erdoğan'ın yeni Anayasa konusunda iki isteği varmış
Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa konusunda iki isteği olduğunu yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasının önündeki en büyük engelin darbe ürünü mevcut anayasa olduğunu söyleyerek yeni anayasa mesajı vermişti.

Gündemin önemli maddesini oluşturan ve her fırsatta yeni anayasa çağrısı yapan Erdoğan, mücadeleyi asla bırakmayacaklarını ve kararlı olduklarının altını çiziyor.

Konuyla ilgili muhalefete de çağrı yapan Erdoğan, "En ideal anayasa metnini bulmak için gelin konuşalım, müzakere edelim." ifadelerini kullanmıştı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'ın Anayasa çağrısını, yerel seçim öncesi ekonomideki olumsuzlukları kapatmak için yaptığını savunurken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise 'Gerçekleri örtelim, anayasa maddelerini konuşalım ama milletin derdini dert edinmeden meseleleri gündeme getirelim' diyorlar. Bizim de buna karnımız tok. Böyle bir şeye rıza göstermeyiz" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısına kapıları kapatmış ve "Can Atalay seçim öncesi gitti, YSK'ya başvurdu, savcılıktan iyi hal kağıdı aldı, başvurusunu yaptı. Yargıtay ve Danıştay'dan ve gelen hakimleri dedi ki; "Bir sorun yok, sen seçime girip, milletvekili olabilirsin." Seçime girdim, milletvekili oldum, hapisteyim, çıkarmıyorlar. Yargıtay kalktı ceza verdi. Değerli arkadaşlar bu hukuku katletmektir. Bunu yapanlar, anayasa değişikliği için bizim kapımıza gelmesin" ifadelerine yer vermişti.

Son olarak Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü köşe yazısında hükümetle yakın ilişkileri olan bir ismin kendisini aradığını söyledi.

Söz konusu kişinin aktardığına göre Cumhurbaşkanı Anayasa işiyle de uğraşan hukukçu danışmanlarıyla bir araya gelmiş ve o toplantıya katılan hukukçulardan biri de kendisine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Anayasa konusunda iki isteği olduğunu anlatmış.

Bu iki istekten ilkinin cumhurbaşkanı seçilmek için gerekli olan yüzde 50 artı 1’i değiştirmek, diğerinin ise üçüncü dönem seçilmek olduğu ileri sürüldü.

Deniz Zeyrek'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Aktardığına göre, Cumhurbaşkanı'nın Anayasa işiyle de uğraşan hukukçu danışmanları bir araya gelmiş. O toplantıya katılan hukukçulardan biri de kendisine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Anayasa konusunda iki isteği olduğunu anlatmış" diyen gazeteci, şöyle devam etti:

"Güya Cumhurbaşkanı Erdoğan ekibine 'Bu iki değişiklik olsun, gerisini muhalefetin taleplerini dikkate alarak yapabilirsiniz' demiş.

'Neymiş o iki istek' diye sordum.

(Yanıtlar benim için çok inandırıcı gelmese de sizinle paylaşmak istedim. Zira benim inanmadığım, 'o kadar da olmaz' dediğim birçok şey bugüne kadar oldu.)

- 'İlki yüzde 50 artı 1'i değiştirmekmiş' dedi.

Bunu istemesi normal. 'Yerine ne koymak istiyorlar' diye sordum: 'Yüzde 40 artı 1…'

'Yok daha neler' diyerek buna inanmanın zor olduğunu anlatmak istedim. Ancak vazgeçtim. Bunun yerine diğer isteği sordum. 'Üçüncü dönem seçilmek.' 'Buna hiç inanamam' dedim. 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi artık aday olmayacağını söylemişti zaten' diye devam ettim. Ancak konuştuğum kişi, bu iki isteğin gündeme getirileceğinden çok eminmiş gibi ısrar etti."

İlgili Haberler

Kaynak:Mustafa Dolu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.