Ertesi gün hapına dev zam! Ertesi gün hapı fiyatları temmuz 2023

Ertesi gün hapına dev zam! Ertesi gün hapı fiyatları temmuz 2023
Piyasada en çok kullanılan ve bilinen ertesi gün hapının fiyatına zam geldi. Zamlı fiyatın ardından ertesi gün hapının ücreti kaç TL oldu?

Doğum kontrol yöntemi olarak tercih edilen ertesi gün hapına “kur” zammı geldi! En çok tercih ertesi gün hapı markasının ilacında dev artışa gidildi.

Reçetesiz olarak satılan ertesi gün hapları, peş peşe gelen zamlardan etkilenen ürünler arasında yerini aldı. Kur artışı nedeniyle ilaç fiyatlarına yapılan zammın ardından en sık tercih edilen ertesi gün hapı markasının fiyatı 311 TL’den 416 TL’ye yükseldi.

Bilindiği gibi 23 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan bir kararla, tıbbi ürünlerde kullanılan sabit euro kuruna yüzde 30,5 oranında zam gelmişti.

Cinsel ilişki sonrasında ilk 24 saat içerisinde kullanıldığı takdirde hamilelik riskini yüzde 98 oranında azaltan ertesi gün hapının, doğum kontrol yöntemi olarak sıklıkla tercih edildiği biliniyor.

23 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kararın ardından eczanelerde uygulanan zamlı tarife göre, en bilindik ertesi gün hapı markasının 311 lira olan fiyatının 416 liraya yükseldiği öğrenildi. Zamlı ertesi gün hapları temmuz ayı sonu itibariyle raflarda yerini aldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.