Memur-Sen Başkanı net konuştu: En az 30 bin TL maaş, 3 ayda bir zam!

Memur-Sen Başkanı net konuştu: En az 30 bin TL maaş, 3 ayda bir zam!
Toplu sözleşme görüşmelerinin başlamasından önce taleplerini sıralayan Memur-Sen, maaş zammı ve ek taleplerle ilgili taleplerini dile getirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur maaşlarına ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde taleplerini sıralayan Yalçın, memurların devletten 1.650 TL alacaklı olduğunu söylerken, maaş zamlarının 3 ayda bir yapılması gerektiğini de belirtti.

Habertürk TV’de konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur maaşlarının en düşük 30 bin TL olması gerektiğini açıkladı. Memur emeklilerinin seyyanen zam alması gerektiğine de değinen Yalçın maaş zamlarının 6 ay yerine 3 ay ara ile yapılması gerektiğini savundu.

“Memurların 1.650 TL alacağı var”

En düşük memur maaşının 22 bin TL olmasına ilişkin konuşan Ali Yalçın, söz konusu ücret hesaplanırken yaşanan eşitsizliğe vurgu yaptı. 22 bin TL’nin evli, eşi çalışmayan, çocuk yardımı, eş yardımı alan kişiler üzerinden hesaplandığını söyleyen Yalçın, maaşların 1.650 TL eksik yatırıldığını açıkladı.

İstenen zam oranı

İlk yıl için yüzde 70 oranında bir zam talepleri olduğunu söyleyen Ali Yalçın, 2024 yılından sonra ise yüzde 40 oranında bir artış beklediklerini duyurdu. Böylece Memur-Sen’in iki yıllık memur zammı talebi yüzde 110 oranına ulaştı.

“En düşük 30 bin lira olmalı”

En düşük memur maaşının 22 bin TL’den 30 bin TL’ye çıkarılması gerektiğini belirten Memur-Sen Başkanı Yalçın, “ 30 binin altına alan bir adamın hayatta kalma şansı yok. 30 binin altında olmaması gerekir. Kiraların bu kadar arttığı yerde. Memur nasıl ayakta kalabilecek? Bu ücretlerle bu saatten sonra ev ve araba alma şansı yok. 30 binin altında olmaması gerekir üstünde olması gerekir.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Kira yardımı ve bayram ikramiyesi talebi

Memurlar için kira yardımı veya lojman desteği verilmesi gerektiğinin altını çizen Ali Yalçın, yalnızca memurların bayram ikramiyesi almadıklarını hatırlattı.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.