Fatih Altaylı: Avukatım hüngür hüngür ağladı

Fatih Altaylı: Avukatım hüngür hüngür ağladı
"Suçu ve suçluyu övme" ve "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçlarından ifade veren gazeteci Fatih Altaylı, yurt dışı çıkış yasağı kararı sonrası avukatının ‘hüngür hüngür ağladığını’ yazdı.

Gazeteci Fatih Altaylı bazı sosyal medya paylaşımlarında "suçu ve suçluyu övme" ve "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçlarından şüpheli sıfatıyla savcılığa gelerek ifade vermiş ve sonrasında yurt dışı çıkış yasağı ve imza şartıyla adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişti. Hakimlik Fatih Altaylı'nın yurt dışı çıkış yasağı ve imza atma şeklinde adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına karar vermişti.

Altaylı kendi internet sayfasından yazdığı yazıda mahkemenin kararı sonrası yaşadığı süreci paylaştı. Hayatında ilk kez basın suçundan ifade verdikten sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildiğini yazan Altaylı, yaşadığı durumu "Böyle bir şey ilk kez oluyor" diyerek açıkladı. Mahkemeye çıkarıldığında tek bir talebi olduğunu fakat talebinin kabul görmediğini anlatan Altaylı, kendisini asıl üzen durumun 40 yıldır avukatlığını yapan Rezzan Aydınoğlu’nun yurt dışına çıkış yasağı karar sonrası hüngür hüngür ağlaması olduğunu söyledi.

Altaylı yazısında şunları yazdı:

Biliyorsunuz dün bir soruşturma kapsamında ifade verdim.

Ve hayatımda ilk kez basın suçundan ifade verdikten sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildim.

Normal prosedür ifade alınır, sonra savcı dava açmaya gerek görürse dava açılır ve yargılama başlar.

Cumhurbaşkanları ile, başbakanlar ile, Yüksek Yargı mensupları ile davalarım oldu hepsinde böyle oldu.

Böyle bir şey ilk kez oluyor.

Şaşırdım mı!

Hayır. Anayasa Mahkemesi’nin takılmadığı bir dönemde, benim başıma gelen ülkenin bugünkü halinde “önemsiz bir detay”.

Çıkarıldığım mahkemeden tek bir talebim oldu.

Senede bir iki kere yurt dışında yüksek lisans eğitimi yapan kızımı görmeye gidiyordum.

Bu ülkeye ihanet edip kaçan şerefsizlerden olmadığım için de kaçacak halim yoktu.

Bu talebim kabul görmedi elbette.

Doğrusunu isterseniz kararı açıklayan kişiye hiçbir kırgınlığım yok.

Bu kararı o almasaydı, alacak birini bulurlardı.

Beni asıl üzen ise 40 yıldır avukatlığımı yapan, İngiliz kayyumlarla, bakanların, başbakanların davalarıyla uğraşan, Adnan Hoca davasında mağdurların avukatlığını yıllarca sürdüren Rezzan Aydınoğlu’nun bu karar üzerine hüngür hüngür ağlaması oldu.

Gözyaşlarının nedeni karar değil, hukukun düşürüldüğü durumdu.

Soruşturmalar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı hakkında, İstanbul'da 1 Ocak'ta düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından İsmail Aydemir'e yumruklu saldırıda bulunan zanlı E.A'ya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı "Eline sağlık" paylaşımıyla ilgili "suçu ve suçluyu övme" suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

Öte yandan, Başsavcılıkça Altaylı hakkında, video paylaşım platformu üzerinden 24 Aralık 2023'te yayınladığı videoda, Ankara'da gerçekleştirilen "İsrail ve PKK'ya Lanet Mitingi"ne katılanlara yönelik kullandığı sözler dolayısıyla "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçundan da resen ayrı bir soruşturma açılmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.