Fatih Portakal AK Parti'nin üç büyükşehir adayları için isim verdi: 'Gönülsüz ama emir demiri keser'

Fatih Portakal AK Parti'nin üç büyükşehir adayları için isim verdi: 'Gönülsüz ama emir demiri keser'
Fatih Portakal AK Parti'nin İstanbul, Ankara ve İzmir adayı için tahminini açıkladı.

Yerel seçimler yaklaşırken siyasi partilerde de aday belirleme çalışmaları netlik kazanmaya başladı. CHP Parti Meclisi’nin yapılan toplantısında aldığı kararla belediye başkan adayları belirlenmiş ve buna göre İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da ise Mansur Yavaş yeniden aday gösterilmişti. AK Parti'de ise Ekrem İmamoğlu'nun karşısına çıkarılacak isim merak ediliyor. AK Parti'de birçok isim aday olarak gündeme gelmiş son olarak ön plana çıkan isimlerden biri de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olmuştu.

Erdoğan pazar günü İBB adayını açıklayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayını pazar günü açıklayacaklarını söyledi. Erdoğan "Pazar günü İstanbul adayını duyacaksınız. Ankara adayını, seçim beyannamemizi, Ankara’da açıklayacağız. Pazar günü adayların hemen hemen yarısını açıklarız" dedi.

Fatih Portakal İstanbul Ankara ve İzmir adayları için isim verdi

Sözcü TV Ana Haber Bülteni Sunucusu Fatih Portakal, canlı yayında AK Parti'nin İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını açıkladı. Portakal, AK Parti'nin İstanbul adayının Ali Yerlikaya olduğunu kesin ifadelerle dile getirirken Ankara'da da Keçiören Belediye Başkanı olan Turgut Altınok'un ismini işaret etti. Son olarak Eski Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun İzmir'den aday gösterileceğini fakat CHP'nin adayı Tunç Soyer olması durumunda adayının değişeceğini kaydetti.

Portakal şunları söyledi:

"AK Parti'nin İstanbul adayı Ali Yerlikaya. Yüzde 90. Ali Bey istemiyor ama gönülsüz. Ancak emir demiri keser.

Ankara'da Turgut Altınok kesin gibi. Eski Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu İzmir'den aday gösterilecek. Kendisi bir önceki dönemde İzmir'den milletvekiliydi. Ancak CHP'nin adayı Tunç Soyer olursa başka bir aday çıkartacaklar."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.