Hacer Foggo: Seçimlerden sonra yoksullara burs desteği kesildi

Hacer Foggo: Seçimlerden sonra yoksullara burs desteği kesildi
Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim döneminde danışmanlığını yapan Hacer Foggo, binden fazla ailenin seçim sonucundan sorumlu tuttukları için yoksullara burs desteğini kestiğini açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim döneminde danışmanlığını yapan ve CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü olan Hacer Foggo, "Seçimden sonra burs veren 1000’in üzerinde aile desteğini kesmiş. Yoksullar bu seçim sonucunun nedeni gibi ilan edildiler. Seçimden sonra hızlı bir şekilde bu destek kesildiği için seçim sonuçlarına duyulan kızgınlığın, öfkenin yoksullara yüklendiğini gösteriyor" dedi.

“Nedense ilk hedef alınan yoksullar oluyor”

Foggo, Radyo Sputnik’te Atilla Güner’in programında “Onlar yüzünden seçim kaybedildi gibi ilan edildiler.” değerlendirmesinde bulunduktan sonra açıklamalarını şöyle sürdürdü: Bu her seçimde oluyor. Nedense insanlar kendi politikaları, örgütlenme problemleri yerine ilk hedef aldıkları kesim yoksullar oluyor. Siz o aileleri ziyaret ettiniz mi oturdunuz mu, o kişilerden biriyle arkadaş oldunuz mu?

“Küçümsediğiniz o insanlar bu yüzden size güvenmiyor”

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, konuya ilişkin açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Mesele yardımseverlik değil, eşitlik üzerinden bakmak. Tarikatlar cemaatlerde çocuklarla ilgili haberler çıktığında herkes ayağa kalkıyor. Ama bir taraftan da destek kesiliyor. Kendi konfor alanımızın dışında bir dünyayı kabul etmiyoruz. Küçümsediğiniz o insanlar o halinizi görüyor ve o yüzden size güvenmiyor. İnsanların kendileriyle yüzleşmeleri gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.