CHP’de “gelenekçiler”- “yenilikçiler” çatışması! Saflar netleşiyor… Mehmet Mert yazdı…

CHP’de “gelenekçiler”- “yenilikçiler” çatışması! Saflar netleşiyor… Mehmet Mert yazdı…
Gazeteci Mehmet Mert, kurultay süreci devam eden CHP’de yenilikçilerle gelenekçilerin mücadelesini anlattı.

DAMGA ÖZEL - Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam eden liderlik ve değişim tartışmaları yerini gelenekçilerle yenilikçilerin mücadelesine bıraktı. Gazeteci Mehmet Mert’ten konuya dair çarpıcı analizler geldi…

Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam eden kurultay sürecini tüm gerçekliği ile ortaya koyan gazeteci Mehmet Mert, bugünkü yazısında parti içinde yaşanan cepheleşmeye de değindi. CHP’de “gelenekçiler” ve “yenilikçiler” olarak iki ayrı kesimin bulunduğunu belirten Mert, Kılıdaroğlu’nun ekibinin gelenekçi, parti içinde yenilenme ve “değişim”den yana tavır alanların ise “yenilikçi” olduğunu ifade etti.

Taraflardan ağır suçlamalar

Çarpıcı analizlerini sürdüren Mehmet Mert, CHP içerisinde saflarını belirlemeye başlayan bu iki kesimin zaman zaman birbirlerini sert sözlerle itham ettiklerini de dile getirdi. Kurultay sürecinde üyeleri ve delegeleri kendi taraflarına çekmek isteyen partililerin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da sözlerine ekledi.

İşte Mehmet Mert’in köşe yazısında konuya dair yer verdiği o açıklamalar:

“Cumhuriyet Halk Partisi'nde kurultay de değişim tartışmaları sıcak ve şiddetli bir şekilde sürüyor. Bu tartışmalara ‘gelenekselciler’ ve ‘yenilikçiler’ savaşı dersek fazla abartmış olmayız.

Bir tarafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin mevcut düzeninden yana tavır alanlar, bunlara kısaca ‘gelenekçiler’ diyelim. Diğer tarafta bu düzenin değişmesinden, parti üst kadrolarının yenilenmesinden, tüzük değişikliğinden, gerekirse genel başkan değişiminden yana tavır alanlar. Bunlara da kısaca ‘yenilikçiler’ diyelim.

Bu günlerde devam eden mahalle delege seçimlerinde iş o kadar kızıştı ki; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ‘Alevi ve Kürt düşmanı’ göstereninden tutun, Kılıçdaroğlu’nu ‘Karadenizli’ düşmanı göstermeye kadar vardı.

İçlerinde CHP MYK ve PM üyelerinin de olduğu bazı gelenekselciler; “İstanbul'u Karadeniz mafyasından kurtaracağız. İmamoğlu bildiğin Alevi ve Kürt düşmanıdır.” gibi söylemleri ile CHP üye ve delegelerinde baskılar yaparken. İmamoğlu’na yakın olan belediye başkanları, il başkanları, ilçe başkanları ise “Cumhuriyet Halk Partisi’ni köhnemiş zihniyetten ve kişilerden kurtaracağız. Partimizi hak ettiği noktaya taşımak için ne gerekiyorsa yapacağız” söylemleri ile delegeleri ve üyeleri ikna etme çabasındalar.”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.