CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı kim olacak? Mehmet Mert masadaki isimleri açıkladı…

CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı kim olacak? Mehmet Mert masadaki isimleri açıkladı…
Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultay öncesinde yeni İstanbul İl Başkanı’nın belirlenmesi bekleniyor. Peki kulislerde hangi isimlerin adı geçiyor? Mehmet Mert son gelişmeleri yazdı…

DAMGA ÖZEL – CHP’de “değişim tartışmaları sürerken, partinin yeni İstanbul İl Başkanının kim olacağı da merak ediliyor. Pek çok ismin adının geçtiği yarışta yaşanan son gelişmeleri gazeteci Mehmet Mert aktardı.

Köşe yazısında CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı olacak isimle ilgili son kulis bilgilerine yer veren gazeteci Mehmet Mert, masadaki isimleri tek tek açıkladı.

Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi yasağı nedeniyle yer almayacağı yarışta öne çıkan isimler dikkat çekti. İl başkanlığı yarışında Kaftancıoğlu’nun ekibi ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın isimler arasında bir rekabet yaşadığını söyleyen Mert, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kafasındaki ismin kim olduğunu da belirtti.

Kılıçdaroğlu o ismi eledi!

İşte Mehmet Mert’in CHP’nin yeni İstanbul il başkanı olması beklenen isimlere yer verdiği yazısından önemli satır başları:

“ Kurultay öncesi İstanbul’un yeni il başkanı kim olacak?

Canan Kaftancıoğlu siyasi yasaklı olduğu için aday olamaz.

Kılıçdaroğlu belki kurultay öncesi partide bir abilik yapar diye Gürsel Tekin’i düşünüyordu fakat Tekin bu görüşmeyi hemen basına sızdırdığı için Kılıçdaroğlu bu fikrini erteledi.

İmamoğlu yine “değişim” diyor

İmamoğlu, delegelerin rengini görmeden karar açıklamıyor ama değişimi temsil edecek yeni bir il başkanı seçilmesi gerektiğini vurguluyor.

Kaftancıoğlu ile İmamoğlu’nun ekipleri çekişiyor

Genç, dinamik, CHP karakterine uygun yeni il başkanı arayışı sürerken; Kaftancıoğlu taraftarları seçimler sonrası CHP Genel Başkan Başdanışmanı olarak atanan Mehmet Ali Yüksel’i, İmamoğlu ekibi de CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik veya seçim sonrası CHP genel Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Onursal Adıgüzel’i şimdilik yeni il başkan adayları olarak yedekte tutuyorlar.”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.