Erdoğan’ın İstanbul adayı kim olacak? İşte masadaki tüm isimler...

Erdoğan’ın İstanbul adayı kim olacak? İşte masadaki tüm isimler...
Yerel seçimlere dokuz ay kala AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için göstereceği aday merak konusu olmaya başladı.

Türkiye, 2024 yılında yeni bir seçime gitmeye hazırlanıyor. Mart ayında düzenlenecek yerel seçimlerde özellikle büyükşehirlerde hangi isimlerin aday olacağı merak ediliyor. Son gelen kulis bilgilerine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük bir önem verdiği bilinen İstanbul şehri için aday olarak öne çıkarmayı düşündüğü bazı isimlerin netleştiği iddia ediliyor.

Haberler.com’un haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimlerde mutlaka kazanmak istediği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için dört isim öne çıkıyor.

İmamoğlu ile tartışmaları gündemden düşmüyor!

İBB Başkanlığı için AK Parti’de öne çıkan adaylar arasında ilk isim İBB Meclisi’nde Başkan Ekrem İmamoğlu ile yaptığı tartışmalarla ve muhalefetle sık sık gündeme gelen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu. Aynı zamanda İBB AK Parti Grup Başkanvekili de olan Göksü, yerel seçimlerde başkanlık için adı öne çıkan adaylar arasında gösteriliyor.

Bakanlıktan belediye başkanlığına mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti içerisinde adı geçen bir diğer ismin ise Murat Kurum olduğu iddia ediliyor. TBMM’de 27. Dönemde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yapan Kurum, 14 Mayıs seçimleri sonrasında AK Parti’den İstanbul Milletvekili seçilerek Meclis’e girmişti. Kurum halen TBMM Çevre Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyor.

Topbaş ekolü devam mı edecek?

İBB için adı geçen isimlerden üçüncüsünün ise Şadi Yazısı olduğu söyleniyor. Tuzla Belediye Başkanı olan Şadi Yazıcı’nın AK Parti’nin İBB Başkanlığı için aday gösterebileceği kişilerden biri olduğu kulislerde konuşulan iddialar arasında yer alıyor. Kadir Topbaş ekolünden gelen Yazıcı’nın şansının yüksek olduğu da konuşuluyor.

Sürpriz isim!

Son olarak İBB Başkanlığı için AK Parti cephesinden sürpriz bir isim de öne çıkıyor. Özellikle Covid-19 pandemisi döneminde yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da İstanbul için aday gösterilebilecek isimlerden biri olacağı söyleniyor. Son seçimlerde milletvekili adayı gösterilmeyen ve Sağlık Bakanlığı koltuğunda oturmaya devam eden Koca’nın adaylık konusundaki tavrı ise henüz net değil.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.