CHP’nin İstanbul adayı kim olacak? İşte Ekrem İmamoğlu’nun yerine düşünülen o isim!

CHP’nin İstanbul adayı kim olacak? İşte Ekrem İmamoğlu’nun yerine düşünülen o isim!
Yerel seçimler yaklaşırken parti içinde yaşanan tartışmalarla gündemden düşmeyen CHP’de İBB için İmamoğlu belirsizliği sürüyor. İşte konuya dair son yaşanan gelişmeler…

Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday göstereceği isim merak konusu oluyor. Ekrem İmamoğlu’nun CHP’de yaşanan “değişim” hareketinin başında yer alması ve genel başkanlık için aday olup olmayacağı tartışmaları sürerken İBB için alternatif isimler de masada yerini aldı. Peki CHP, İmamoğlu aday olmazsa İstanbul için kimi aday göstermek istiyor? İşte çok konuşulacak o isim…

Nevşin Mengü'nün YouTube kanalında konuşan gazeteci Hilal Köylü, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için düşündüğü ismi açıkladı. Eğer Ekrem İmamoğlu yeniden aday olmazsa, parti yönetimi CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ü İBB için aday göstermeye hazırlanıyor.

CHP’de konuşulan son kulis bilgilerini aktaran Köylü, "İmamoğlu aday olmazsa, Sarıgül'ü görürsek ben şaşırmayacağım. CHP Genel Merkezi'nde 'Alırsa İstanbul'u Sarıgül alır' tezi yayılıyor. Bakalım uzlaşabilecekler mi, oturup konuşabilecekler mi?" diyerek parti içindeki son gelişmeleri aktardı.

2014’te Topbaş’a kaybetmişti

Bilindiği gibi eski Şişli Belediye Başkanı olan Mustafa Sarıgül, 2014 Yerel Seçimlerinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olmuş ancak AK Parti’nin adayı Kadir Topbaş 7 puan farkla seçimi kazanmıştı.

Rekor oyla Erzincan’dan vekil seçildi

2023’te düzenlenen 14 Mayıs Milletvekili seçimlerinde ise CHP listelerinden Erzincan milletvekili adayı olmuş ve 28. Dönem Milletvekili olarak Meclis’e girmeye hak kazanmıştı.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.