Ekrem İmamoğlu cephesi Özgür Özel ekibinin önerisine sıcak bakmamış

Ekrem İmamoğlu cephesi Özgür Özel ekibinin önerisine sıcak bakmamış
Seçim sonrası çıkışlarının ardından genel başkan adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ekibinin önerisine Ekrem İmamoğlu ekibinin sıcak bakmadığı ileri sürüldü.

28 Mayıs’ta düzenlenen cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerisinde kalarak seçimi kaybetmişti.

Bu durum CHP'de değişim tartışmalarını başlatmış ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu öne çıkan isimlerden biri olmuştu.

Kılıçdaroğlu değişim tartışmalarına yönelik CHP'nin değişime değil yenilenmeye ihtiyacı olduğunu savunmuştu.

Son olarak İmamoğlu'nun CHP'li kurmaylarla zoom üzerinden yaptığı toplantı gerilimi tırmandırırken CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da toplantıyı 'etik' bulmadıklarını dile getirmişti.

Toplantıya katılan isimler ise gizli saklı bir durumun olmadığını ve bu toplantıların yapıldığını savunarak değişim için 'arama konferansı' olarak nitelendirmişlerdi.

Yaşanan olay gündemindeki yerini korurken Özgür Özel ekibinden Ekrem İmamoğlu cephesine “genel başkan cumhurbaşkanı adayı” önerisinin geldiği iddia edildi.

Cumhuriyet'in haberine göre, seçim sonrası çıkışlarının ardından genel başkan adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in ekibinin, genel başkanlık için güçlü adaylardan biri olarak görülen İmamoğlu ekibine “öneride bulunduğu” iddia edildi.

Bu kapsamda “Özel’in Genel Başkan olmasının, İmamoğlu’nun İBB Başkanlığı’na devam etmesinin, zamanı gelince de partinin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesinin önerildiği” öne sürüldü.

İmamoğlu ekibinin ise öneriye sıcak bakmadığı belirtildi. Partinin önceki gün gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu’nda ise, bazı MYK üyelerinin, İmamoğlu öncülüğünde gerçekleştirilen ve görüntülerinin sızmasının ardından tartışma yaratan toplantı nedeniyle “CHP’nin Meclis Grubu’nun görevden alınmasının önerildiği” belirtildi. Üyelerin seçimle gelmesi nedeniyle görevden almanın mümkün olmadığı da kaydedilirken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun öneriye sessiz kaldığı ve yorum yapmadığı aktarıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.