CHP'nin kritik toplantısında gergin anlar: Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı çıktı

CHP'nin kritik toplantısında gergin anlar: Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı çıktı
CHP'li belediye başkanları toplantısında İBB Başkanı İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sızdırılan toplantı sonrası ilk kez yüzleşti.

CHP'de seçim yenilgisinin ardından değişim tartışmalarının yankıları sürerken geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li kurmaylarının zoom üzerinden yaptığı toplantının sızdırılması yeni bir krizi ortaya çıkarmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sızdırılan toplantıya dair etik olarak rahatsız edici uygulamalar olduğunu ve tekrarlanması durumunda gereğini yapacağını belirtirken toplantıya katılan isimler toplantının gizli saklı bir durumun olmadığını savunarak 'arama konferansı' olarak nitelemişti.

Tartışmaların ışığında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin belediye başkanları ile bir araya geldi.

İmamoğlu’nun da katıldığı parti genel merkezindeki toplantıda, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçları değerlendirildi ve 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere ilişkin hazırlıklar ele alındı.

Toplantıda merakla beklenen konuşma ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasıydı.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, İmamoğlu kamuoyuna da yansıyan görüşlerini paylaştığı toplantıda “değişim” çağrısını yineledi. İnternete sızan “Zoom” toplantısı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu birçok benzer toplantı yaptığını belirterek Kılıçdaroğlu’nun “Etik değil” sözlerine karşı çıktı. Parti içinde bunların doğal olduğunu belirten İmamoğlu bu çerçevede, “Benim sizden dileyecek özrüm yok” dedi.

İmamoğlu konuşmasında, CHP liderinin açılış konuşmasında “Siyasete girmeyin” şeklindeki uyarısını da doğru bulmadığını belirterek, “Ben siyasete girerim” diyerek konuştu.

Kılıçdaroğlu ise bu sözlerle kastını “Bulunduğunuz kentte yapmanız gerekenler, üreteceğiniz hizmetler var. Sizin göreviniz Türkiye’ye mesaj vermek değil. Genel siyasete girmeyin. Kamuoyu önünde parti içi konular da sizi aşağı çeker. Bu nedenle uyardım” diyerek açıkladı.

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.