Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu ile hareket eden isme toplantı yasağı: Karara itiraz edecek

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu ile hareket eden isme toplantı yasağı: Karara itiraz edecek
CHP’deki zoom toplantısı krizi sonrası CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın MYK toplantılarına katılmasını yasaklandı.

CHP'de seçim yenilgisinin ardından değişim tartışmalarının yankıları sürerken geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li kurmaylarının zoom üzerinden yaptığı toplantının sızdırılması yeni bir krizi ortaya çıkardı.

Toplantıya katılan isimler arasında İmamoğlu, Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Gökhan Günaydın, Özgür Özel gibi isimler yer alıyordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sızdırılan toplantıya dair etik olarak rahatsız edici uygulamalar olduğunu ve tekrarlanması durumunda gereğini yapacağını belirtirken konuya ilişkin ne yapacağı merak ediliyordu.

Gazeteci İsmail Saymaz "Kılıçdaroğlu’ndan ‘zoom’ cezası" adlı başlıklı yazısında görüntüleri sızdırılan 'zoom' toplantısından sonra, İmamoğlu ile hareket eden Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarına katılmasını yasaklandığını söyledi.

Saymaz Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık beş gün önce Grup Başkanı Özgür Özel'e Günaydın'la ilgili kararını bildirdiğini ve Özel de bu gelişmeden Günaydın'ı haberdar ettiğini kaydetti.

CHP Genel Merkezi'ne göre Günaydın'a yasak konmasında en belirleyici nedenin ‘zoom' toplantısında konuşulanlar olduğunu belirten Saymaz, Günaydın'ın MYK toplantısına katılacağını ve hakkındaki karara itiraz edeceğini bildirdi.

Öte yandan bu yasak CHP tüzüğüne aykırılık oluşturuyor. Tüzüğün 22. maddesinde, “TBMM Grup Başkanvekilleri, kadın ve gençlik kolları MYK toplantılarına katılabilir, görüş ve önerilerde bulunabilir ancak oy kullanamazlar” diye yazıyor.

Saymaz ilgili yazısında şunları söyledi:

Günaydın, öğrendiğim kadarıyla MYK toplantısına katılacak ve hakkındaki karara itiraz edecek. Günaydın'ın tüzüğe aykırı hiçbir talimatı yerine getirmeyeceğini söylemesi bekleniyor.

Tüzüğe göre Kılıçdaroğlu, Günaydın'ın istifasını isteyemiyor. Ancak TBMM Grubu'nda milletvekilleri arasında güven oylaması yapılarak, grup başkan vekilliği seçimi yenilenebilir. O takdirde Günaydın'ın da adaylığını açıklayacağı vurgulanıyor.

MYK toplantısında Grup Başkanı Özgür Özel ve Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın da tüzüğe ve hukuka uygun olmadığı gereçeksiyle Kılıçdaroğlu'nun kararına itiraz edeceği belirtiliyor.

Bu duruma karşılık CHP'li yetkiliye “Günaydın geldiği takdirde ne yapacaksınız?” diye sordum. Şu yanıtı verdi:

“Genel başkanımız, ‘Toplantıya almayacağım' dedi. Gerekirse hiç kimse toplantıda konuşmaz. Toplantı açılır ve kapanır. Aramızda güven krizi varken neyi konuşacağız?” Kılıçdaroğlu'nun Günaydın'a koyduğu yasak, CHP'de iktidar kavgasının bundan böyle açıkça yürütüleceğini gösteriyor.

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.