Ekrem İmamoğlu olmazsa muhalefetin İBB adayı kim olmalı? Listedeki o isim şaşırttı

Ekrem İmamoğlu olmazsa muhalefetin İBB adayı kim olmalı? Listedeki o isim şaşırttı
ORC Araştırma, Ekrem İmamoğlu’nun yeniden İBB için aday olmaması durumunda vatandaşlara kimi aday olarak görmek istediklerine ilişkin anket yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerisinde kalmıştı.

Yaşanan seçim yenilgisi CHP'de 'değişim' tartışmalarını başlatırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li kurmaylar arasında yapılan 'gizli toplantı' CHP'de yaşanan tartışmaları daha da alevlendirmişti.

14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası gözler yerel seçimlere çevrilirken siyasi partilerde çalışmalara şimdiden başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimlerde güçlü bir şekilde ortaya çıkacaklarının mesajını verirken 11 büyük kenti aldıklarını söyleyerek "Geçen seçimlerde bunlara Bursa gibi Balıkesir gibi, Denizli gibi, Manisa gibi, uşak gibi pek çok yeri ilave edeceğiz." ifadelerini kaydetmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimlerinde, Türkiye'den rekor bir destek beklediğini açıklamış ve aktarılan kulis bilgisine göre de bir süredir yerel seçimler için 'kazanılabilecek iller' ve 'kaybedilebilecek iller' listesi yaptığı belirtilmişti.

Son yaşanan gelişmeler ışığında İmamoğlu'nun yerel seçimlerde yeniden İBB adayı gösterilip gösterilmeyeceği tartışma konusu haline gelirken yer alan kulis bilgilerinde Ekrem İmamoğlu'nun alternatifi olarak Mustafa Sarıgül'ün adı dillendirilmeye başlanmıştı.

Son olarak yerel seçimlerde ORC Araştırma, Ekrem İmamoğlu’nun yeniden İBB için aday olmaması durumunda vatandaşlara kimi aday olarak görmek istediklerini sordu.

Araştırma 19-23 Temmuz 2023 tarihleri arasında toplam 2600 katılımcı ile yüz yüze yapıldı.

Anketin sonuçları şöyle:

  • Mustafa Sarıgül: % 36,4
  • Canan Kaftancıoğlu: % 16,5
  • Özgür Demirtaş- % 11,7
  • Özgür Özel – %7,7
  • Gürsel Tekin – %6,2
  • Buğra Kavuncu – %4,1
  • Tanju Özcan – %2,8
  • M. Murat Çalık – %1,7

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.