Kemal Kılıçdaroğlu, sızdırılan toplantıya katılan ismin yasağını kaldırdı

Kemal Kılıçdaroğlu, sızdırılan toplantıya katılan ismin yasağını kaldırdı
Gazeteci İsmail Saymaz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'a verilen toplantı yasağı kararının kaldırıldığını söyledi.

CHP'de seçim yenilgisinin ardından değişim tartışmalarının yankıları sürerken geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li kurmaylarının zoom üzerinden yaptığı toplantı tartışmalara farklı bir boyut kazandırmıştı.

Toplantıya katılan isimler arasında İmamoğlu, Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Gökhan Günaydın, Özgür Özel gibi isimler yer alırken İmamoğlu gerçekleştirilen toplantının gizli bir yanı olmadığını söylemiş CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da etik olarak doğru bulmadığını aktarmıştı.

Gazeteci İsmail Saymaz dün "Kılıçdaroğlu’ndan ‘zoom’ cezası" adlı başlıklı yazısında görüntüleri sızdırılan 'zoom' toplantısından sonra, İmamoğlu ile hareket eden Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarına katılmasını yasaklandığını söylemişti.

Saymaz'ın aktardığına göre; İmamoğlu'nun “Gökhan Bey, Parti Meclisi galiba sizin tarafta yürüyordu değil mi, yanlış mı biliyorum?” diye sorması, Günaydın'ın da topluluğu bilgilendirmesi, Kılıçdaroğlu'nu çok öfkelendirmişti.

CHP Genel Merkezi'ne göre Günaydın'a yasak konmasında en belirleyici nedenin ‘zoom' toplantısında konuşulanlar olduğunu belirten Saymaz, Günaydın'ın MYK toplantısına katılacağını ve hakkındaki karara itiraz edeceğini bildirmişti.

Gazeteci İsmail Saymaz bugünkü "Değişimciler bir oy farkla önde" başlıklı yazısında söz konusu yasağın Kılıçdaroğlu tarafından kaldırıldığını açıkladı.

Günaydın, gün içerisinde Kılıçdaroğlu ile görüşerek düşüncelerini aktarması sonrası hakkındaki yasağın kaldırıldığını dile getiren Saymaz şunları söyledi:

Dün bu köşede Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'a zoom toplantısına katıldığı için Kılıçdaroğlu tarafından MYK'ya girme yasağı konduğunu açıklamıştım.

Bu yasağın tüzüğe aykırı olduğunu, Günaydın'ın yasağı tanımayarak, MYK'ya gireceğini belirtmiştim. Köşe yazım üzerine CHP, Lozan Anlaşması'nın 100. yıldönümü gerekçesiyle MYK'yı çarşamba gününe erteleyerek, krize geçici bir çözüm buldu.

Günaydın, gün içerisinde Kılıçdaroğlu ile görüşerek düşüncelerini aktardı. Günaydın hakkındaki yasak kaldırıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.