Kılıçdaoğlu’ndan dikkat çeken yerel seçim talimatı: İttifak yokmuş gibi…

Kılıçdaoğlu’ndan dikkat çeken yerel seçim talimatı: İttifak yokmuş gibi…
Dün belediye başkanları ile bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplantıda başkanlara yerel seçim mesajı verdiği ortaya çıktı.

CHP’de dün önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Sızdırılan Zoom toplantısının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere partili belediye başkanları ile ilk kez bir araya geldi. 36 belediye başkanının mazeret bildirerek katılmadığı toplantıda gündeme ve yerel seçimlere dair pek çok konu masaya yatırıldı.

Cumhuriyet’in haberine göre, belediye başkanları toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yerel seçimler için net bir mesaj geldi. Kılıdaroğlu, seçim sürecinde ittifak yokmuş gibi hareket edilmesi yönünde talimat verdi. CHP liderinin bu açıklamaları, İYİ Parti’nin bazı büyükşehirlerde kendi adayının desteklenmesini istediği iddialarına yanıt olarak algılandı.

İşte o talimat ve sebebi

Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanları toplantısında yaptığı konuşmada “ittifak yokmuş gibi hareket edin” dedi ve ekledi: “İttifakın gündeme gelmesi halinde ittifak yapılacak illerde bizim için artı olur.” Öte yandan toplantıda, yerel seçimler için henüz herhangi bir ittifakın netleşmedi ve bu doğrultuda görüşmelerin başlamadığı yönünde bilgiler paylaşıldı. Partililere, “Konjonktüre göre hareket edilecek” mesajı iletildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.