Cumhur İttifakı’nda “zam” çatlağı: İttifak içinde çalışmıyoruz!

Cumhur İttifakı’nda “zam” çatlağı: İttifak içinde çalışmıyoruz!
Cumhur İttifakı ortaklarından olan bir partiden dikkat çeken bir çıkış geldi. Parti içinden, zam haberlerine ardı ardına sesler yükseldi.

Cumhur İttifakı’nda son yapılan peş peşe zamların ardından sarsıntı yaşanıyor. Yeniden Refah Partisi, ittifak çatısı altında çalışma yapmadıklarını açıklayarak çatlağı gözler önüne serdi.

14 Mayıs seçimlerine Cumhur İttifakı çatısı altında giren ve genel başkanı Fatih Erbakan’ın İstanbul’dan milletvekili seçilerek TBMM’ye girdiği Yeniden Refah Partisi’nden iktidar kanadına üst üste eleştiriler…

Bir televizyon programına katılan yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğa Aydal, “Cumhur ittifakı içinde çalışmıyoruz” dedi. Öte yandan YRP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da zamlar karşısında tepkisini ortaya koydu.

Fatih Erbakan’ı işaret etti

YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal seçimler sonrasında Cumhur İttifakı çatısı altında çalışma yapmadıklarını dile getirdi. Aydal açıklamlarında, “Yapılan işlemlerde de bizim dahilimiz yok. Sanıyorum yakın zamanda sayın Genel Başkanımız bu durumu berrak olarak anlatacaktır” ifadelerini kullandı.

“AK Parti’den ne farkımız kalacak?”

İşte Aydal’ın o açıklamaları: "Biz hala seçime girdiğimiz ittifakla beraberiz, böyle bir durum yok. Yapılan işlemlerde de bizim dahilimiz yok. Sanıyorum yakın zamanda sayın Genel Başkanımız bu durumu berrak olarak anlatacaktır. Çünkü toplumdaki bu algıyı yıkmak mecburiyetindeyiz. Partinin geleceği buna bağlı. O zaman bizim AK Parti'den ne farkımız kalacak? Ben geçmişte 20 yıl AK Parti'nin bütün yanlışlarını yazan kişiyim. Biz 1.5 aylık bir seçim sözleşmesi yaptık, o kadar.”

“Halkımızı fakirleştiren kısır döngü…”

YRP içerisindeki ittifak bilmecesi Suat Kılıç’ın açıklamaları ile yeniden alevlendi. Son yapılan ilaç zamlarına ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan eski bakan, karar sert tepki gösterdi.

Suat Kılıç paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "İlaç fiyatlarına esas alınan 1 Avro bedeli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile %30,5 artırıldı. Bu, 24 Temmuz Pazartesi gününden itibaren tıbbî ürünlerde %30,5 zam demek. Zamlar enflasyonu, enflasyon faizleri tetiklemeye devam ediyor. Halkımızı fakirleştiren, maaş artışlarını ele geçmeden eriten bu kısır döngüden çıkmak mümkün. Çare bizde. Yeniden Refah Partisi’nde. Milli Kaynak Paketleri’nde"

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.