Şok kulis bilgisi: CHP 3 hafta içinde kaynayacak, kurultay ertelenebilir!

Şok kulis bilgisi: CHP 3 hafta içinde kaynayacak, kurultay ertelenebilir!
CHP’de son dönemde yaşanan tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Parti içinde çekişmelerin üç hafta içerisinde artacağı söylenirken, kurultay tarihinin de ertelenebileceği iddia edildi.

CHP’de değişim tartışmaları sürerken sızdırılan videonun ardından belediye başkanlarıyla buluşan Kılıçdaroğlu, yerel seçimler ve parti içi muhalefetle ilgili sert mesajlar vermişti. Ekrem İmamoğlu ile de gizli toplantının ortaya çıkmasının ilk kez bir araya gelen Kılıçdaroğlu’nun yaklaşımı merak konusu olmuştu. Gazeteci ve eski CHP milletvekili Mustafa Balbay, belediye başkanları toplantısının ardından sızan kulis bilgilerini aktardı.

Başkanlarda belirsizlik hakim

Cumhuriyet TV’ye konuşan Mustafa Balbay, Cumhuriyet Halk Partisi’nde 3 hafta içerisinde daha yoğun gelişmelerin yaşanacağını dile getirdi. Toplantıya katılanlarda genel bir belirsizlik halinin hakim olduğunu söyleyen Balbay, yol haritasının netleşeceği tarihi de açıkladı.

İmamoğlu kendini savundu

Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gizli görüşmeye ilişkin kendini ifade ettiğini de anlatan Balbay, İBB Başkanı’nın gizli kapaklı iş yapmadığını ve kapalı kapılar ardından konuşmadığını söylediğini aktardı.

İmamoğlu’nun 4 maddelik yol haritası

Balbay, İmamoğlu’nun toplantıya katılan belediye başkanlarına ilettiği yol haritasının ise 4 madde içerdiğini ifade etti. Balbay’a göre İmamoğlu’nun yol haritası şu maddeleri içeriyor:

1. Seçimlerden sonra hemen silkelenmeliyiz,
2. Bize oy veren tabana güven vermeliyiz,
3. Kendi içimizde bir umut üretme mücadelesine girmeliyiz,
4. Değişmeliyiz.

Kurultay tarihi ertelenecek mi?

Açıklamalarını sürdüren Mustafa Balbay, CHP’nin kurultay tarihine ilişkin de çarpıcı ifadeler kullandı. Balbay, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in toplantı sırasında yaptığı konuşmada kurultay 2024 yılının nisan ve mayıs aylarında yapılacağı ilişkin sözlerinin Kılıçdaroğlu tarafından olumlu karşılandığını söyledi.

“3 hafta içinde sessizler de sesini çıkaracak”

CHP’nin 3 hafta içinde kaynacağının söyleyerek açıklamalarını sürdüren Balbay, sessiz olanların da ses çıkarmaya başlayacaklarını dile getirdi.

“Bir sorun uzun sürerse haklı taraf kalmaz. Öngördüğüm, CHP 3 hafta içinde kaynayacak, daha yoğun gelişmelere gebe görüyorum. Şu anda sessiz olanlar sesini çıkarmaya başlayacak, sesini yükseltenler biraz daha üşüncesini yüksek sesle söyleyecek. CHP böyle bir sürece girmiş görünüyor. Ama bugünkü Parti Meclisi daha gerilimli olabilir. Değişim isteyenler, istemeyenler gibi bir durum oluşabilir” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.