Mehmet Mert’ten dikkat çeken tespit! “Yerel seçimlerde bizde de görmeye hazırlıklı olalım”

Mehmet Mert’ten dikkat çeken tespit! “Yerel seçimlerde bizde de görmeye hazırlıklı olalım”
Gazeteci Mehmet Mert, yaptığı paylaşımında verdiği örnek üzerinden Türkiye’deki mülteci sorununa değindi ve yerel seçimleri işaret etti.

DAMGA ÖZEL - Gazeteci Mehmet Mert’ten mülteci sorununun geleceği ile ilgili çarpıcı bir yorum geldi. Almanya’daki bir örnek üzerinden değerlendirmelerde bulunan Mert, 2024 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Türkiye’de benzer durumların yaşanabileceğine dikkat çekti.

Kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşım yayınlayan Mehmet Mert, Almanya’ya sığınmacı olarak giden ancak daha sonra yapılan seçimlerde belediye başkanı seçilen Ryyan Alshebl’i örnek gösterdi. Türkiye üzerinden kaçarak Almanya’ya sığınan Alshelb, yüzde 55,41 oranında bir oy alarak başkan olmaya hak kazanmıştı. Almanya’da gerçekleşen bu olay üzerinden yerel seçim hatırlatması yapan Mert, “Biz de 2024 seçimlerinde mülteci başkanları görmeye hazırlıklı olalım” dedi.

İşte Mehmet Mert’in paylaşımının tamamında yer alan o ifadeler: “#Suriye'deki iç savaştan 2015'te kaçarak #Türkiye üzerinden #Almanya'ya sığınan #RyyanAlshebl, #Ostelheim köyüne belediye başkanı seçildi. Baden-Württemberg eyaletine bağlı Ostelsheim köyünde yapılan seçimlerde Alshebl yüzde 55.41 oyla yeni belediye başkanı oldu.

2024 seçimlerinde bizde de mülteci belediye başkanları görmeye hazırlıklı olalım…”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.