İmamoğlu: Kılıçdaroğlu ABD’ye gittiği için seçimi kaybettik!

İmamoğlu: Kılıçdaroğlu ABD’ye gittiği için seçimi kaybettik!
CHP’de yaşanan son gelişmeleri değerlendiren gazeteci Mehmet Mert, İBB’de yaşanan görevden alma haberi üzerinden çarpıcı tespitlerde bulundu.

CHP’de kurultay öncesinde kazan kaynamaya devam ederken, İBB’den gelen bir görevden alınma haberi şok etkisi yarattı. İBB Başkanvekili Selçuk Sarıyar’ın görevden ayrılmasının perde arkasında yaşananları gazeteci Mehmet Mert kaleme aldı.

Damga Gazetesi’ndeki köşesinde CHP’de yaşanan son gelişmeleri yorumlayan gazeteci Mehmet Mert, önemli kulis bilgilerine yer verdi. Mert yazısında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vekilliğini yapan Selçuk Sarıyar’ın görevden alınmasının Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyareti olduğunu dile getirdi.

Seçimi kaybetmenin sorumlularını affetmiyor!

Geçtiğimiz hafta gazeteci Mehmet Mert tarafından gündeme getirilen İBB yönetimindeki üst düzey ayrılık haberi gündem yaratmıştı. Ekrem İmamoğlu tarafından görevden alınan İBB Başkanvekili Selçuk Sarıyar’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ABD’ye götüren ekibin içinde yer aldığı biliniyordu. Mehmet Mert, yaşanan ayrılığın perde arkasında da CHP liderinin çok konuşulan bu ziyareti olduğunu iddia etti. Öte yandan Mert yazısında; Ekrem İmamoğlu’nun yakın çevresine, seçimin kaybedilmesinde Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretinin büyük bir rolü olduğunu söylediğini de aktarıyor.

İşte Mehmet Mert’in yazısından söz konusu iddiaya konu olan o bölüm: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Selçuk Sarıyar son günlerde İBB Meclis çalışmalarına katılım göstermediği için İBB Başkanı İmamoğlu tarafından görevden alındı diye tweet atmıştım.

Bu yazımı yazarken aldığım bilgiye göre bu görevden alınma sebebi olarak; Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve CHP Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Selçuk Sarıyar’ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu tarihi seçim öncesi ABD’ye götüren ekip olmasıdır.

İmamoğlu yakın çevresine seçimi kaybetmemizin en önemli sebeplerinden birisinin Kılıçdaroğlu’nun ABD’ye gitmesi olarak gördüğünü ve genel başkanlarını ABD’ye götüren ekibin de böyle ciddi bir hataya çanak tutmalarından dolayı affetmeyeceğini aktarmış.”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.