Hedef gösterilen 'Kızıl Goncalar' dizisine RTÜK'ten jet inceleme

Hedef gösterilen 'Kızıl Goncalar' dizisine RTÜK'ten jet inceleme
FOX TV’de yayınlanmaya başlayan 'Kızıl Goncalar' dizisine RTÜK inceleme başlattığını duyurdu.

FOX TV’de izleyicilerle buluşan, Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın başrollerini paylaştığı 'Kızıl Goncalar' dizisi 'dindar insanları hedef aldığı' gerekçesiyle hedefte. İlk bölümden sonra hedef gösterilen diziye yönelik İsmailağa Cemaati açıklama yapmış dizinin yayından kaldırılması için yetkili ve ilgili kurumlara çağrıda bulunmuştu.

İsmailağa Cemaati sosyal medya hesabından “Allah Teala’nın isimlerini, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’i, dini-tasavvufi kavramlarımızı, mezhep ve tarikat gibi manevi kurumlarımızı, hacı ve hoca gibi çeşitli unvanları hedef alarak dinimizi ve dindarlarımızı aşağılamayı gaye edindiği anlaşılan yayın ve yapımların günümüz medyasında görülebilmesi asla kabul edilemez bir durumdur.” ifadelerine yer vermişti.

KADEM: Bütün kötülüklerin dine ve dindar insanlara fatura ediliyor

KADEM de benzer açıklamada bulunarak dizinin toplumun her kesiminde istisnai olarak görülen bütün kötülüklerin dine ve dindar insanlara fatura edildiği belirtmişti. 'Dizinin öncelikli hedefinin dindar insanlara yönelik olumsuz bir algı oluşturmak ve bu algı üzerinden toplumsal kutuplaşmayı derinleştirmek olduğu' belirtilen açıklamada dizinin yayından kaldırılması gerektiği yönünde çağrı yapılmıştı.

RTÜK harekete geçti

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak tarafından da hedef gösterilen dizi için RTÜK harekete geçti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından paylaşım yaparak "FOX TV’de yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi.

Kızıl Goncalar'ın konusu ne?

Dizinin ilk bölümünde, deprem nedeniyle İstanbul'a taşınan tarikat bağlantılı bir çekirdek aile, önce tarikata ait külliyeye taşınıyor, ardından anne ve baba tarikat tarafından işe sokuluyor. Özgü Namal'ın canlandırdığı anne, Meryem, kızları Zeynep'in (Mina Demirtaş) tarikat şeyhinin oğluyla evlendirilmek istendiğini öğrenince bunun önüne geçmek için mücadeleye girişiyor.

Özcan Deniz'in oynadığı Levent karakteriyse bir yandan, tarikatçıların deyişiyle "28 Şubat'çı" babası (Suavi Alkanlı), babanın deyişiyle "yetmez ama evetçi vatan haini" kız kardeşi (Duygu Sarışın), Almanya'ya göç etmeye çalışan karısı (Hazal Türesan) ve başarı beklentisi nedeniyle psikolojisi harap olmuş kızı (Esma Yılmaz) arasındaki ilişkileri yürütmeye çalışıyor. İlk bölüm, Meryem ve Levent karakterlerinin karşılaşmasıyla sonlanıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.