Hollanda'dan şok karar! Gözde bölgeye turistlerin girişi yasaklandı

Hollanda'dan şok karar! Gözde bölgeye turistlerin girişi yasaklandı
Hollanda, hava kirliliği ve yoğun turist akını ile mücadele için yeni bir adım attı. Amsterdam Belediye Meclisi aldığı kararla büyük yolcu gemilerinin şehrin merkezine demirlemesini yasakladı.

Türkiye’de özellikle İstanbul, İzmir ve Muğla gibi şehirlere gelmesi istenen büyük kruvaziyer gemilerinin Amsterdam şehir merkezine demirlemesi yasaklandı. Amsterdam Belediye Meclisi şehre olan yoğun turist ilgisini sınırlamaya çalışıyor.

“Çekirge İstilası”

Her yıl yüzden fazla yolcu gemisini ağırlayan Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da turistler krize neden oldu. Yerel yöneticiler, büyük yolcu gemilerinin şehir merkezine girmesini yasakladı.

Liberal D66 partisinden Ilana Rooderkerk, kruvaziyer gemilerinin yolcularının şehre akınını “çekirge istilası”na benzetirken “şehrin merkezine gelen yolcu gemileri, Amsterdam’ın turist sayısını azaltma planına uymuyor” ifadelerini kullandı.

Çevre kirliliği ile mücadelede yeni adım

Amsterdam Belediye Meclisi, çevre kirliliğini azaltma çalışmalarının bir parçası olarak büyük yolcu gemilerinin şehre girişini yasaklaması, Mart ayında İngiliz erkek turistleri caydırmak amacıyla başlatılan “uzak dur” kampanyasının ardından geldi. Aşırı uyuşturucu ve içki kullanımıyla ilişkili riskleri vurgulayan çevrimiçi reklamlarla, Britanya’dan Hollanda’ya bekarlığa veda partisi veya bar gezintisi için Amsterdam’a gelenlere uyarı yapılıyordu.

Büyük yolcu gemileri havayı kirletiyor

Amsterdam’a yolcu gemilerinin girişinin yasaklanmasının bir başka nedeni de hava kirliliği.2021 yılında yapılan bir araştırmaya göre, büyük bir yolcu gemisi bir günde 30 bin kamyona eşdeğer nitrojen oksit (NOx) üretiyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.