İBB Meclisi'nde ekmek yine gündem oldu!

İBB Meclisi'nde ekmek yine gündem oldu!
Arnavutköy'de bulunan İBB Hadımköy Halk Ekmek Fabrikası, İBB Meclisi'nde yine tartışma çıkardı. AK Parti Grubu, Hadımköy’de üretildiği iddia edilen ekmeklerin nereye ne kadar verildiğine dair soru önergesi verdi. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, söz konusu fabrikayı yüzde 7 oranında tamamlanmış bir şekilde aldıklarını söyleyerek, makinalar dışında bu güne kadar fabrikanın tüm masrafının İBB bütçesinden ve borçlanma yapılmadan tamamlandığını söyledi

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Arnavutköy'de bulunan İBB Hadımköy Halk Ekmek Fabrikası'nın çalıştırılmadığını belirterek basın açıklaması yapmıştı. Kabaktepe ile açıklama sırasında yanına gelen Halk Ekmek A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama arasından tartışma yaşanmıştı. İBB Meclisi kasım ayı toplantısında  İBB Hadımköy Halk Ekmek Fabrikası yeniden gündeme geldi. AK Parti Grubu verdiği soru önergesi ile Hadımköy’de üretildiği iddia edilen ekmeklerin nereye ne kadar verildiğini sordu.


Deneme üretimi yapılıyor

Önerge üzerine söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, söz konusu fabrikayı yüzde 7 oranında tamamlanmış bir şekilde aldıklarını söyleyerek, makinalar dışında bu güne kadar fabrikanın tüm masrafının İBB bütçesinden ve borçlanma yapılmadan tamamlandığını belirtti. Geçtiğimiz ay dile getirdiği gibi, fabrikanın açıldıktan sonra deneme üretimi yaptığını ve çok sayıda ürün üretileceği için de alınacak makinalar olduğunu dile getiren Balyalı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Nuri Kabaktepe’nin fabrikanın 1 kilometre ötesinde yaptığı basın açıklamasına tepki gösterdi.


Keşke daveti kabul etseydi

“AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe Keşke Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama'nın fabrikaya davetini kabul etseydi” diyen Balyalı, İBB’li tüm meclis üyelerini bu ay başında fabrikayı gezmeye davet etti.  Ak Partili üyelerin ‘ekmek ne zaman üretilecek’ diye düşünmek yerine ‘ekmek fiyatlarını nasıl düşürürüz’ diye düşünmesi gerektiğinin de altını çizen Balyalı, “Maliye ve ekonomi bakanlığı arkadaşların ellinde. Onlar ekmek fiyatlarını düşürmeye çalışsın, biz İstanbul’a ekmek üretiriz” dedi.


Ekmeği istismar ettiniz

Konuyla ilgili konuşan AK Parti İBB Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz ise ekmek fabrikası inşaatını tamamlayan İBB yönetimine teşekkür ederek, geçmiş dönemde CHP’li Meclis üyelerinin fabrika için gelen borçlanmaya ‘Hayır’ dediğini hatırlattı. Bina yapmanın kolay, asıl meselenin üretim yapılacak makinalar olduğunu belirten Türkyılmaz, İBB’nin bilirkişi raporunda geçmiş dönemde ekmek fabrikası için 310 milyonluk makina ve tesisat alındığına dair raporun mevcut olduğunu belirtti. Asıl meselenin üretim makinası için Almanya’dan gelecek bir parça olduğunu ve bu parça geldikten sonra üretime başlanacağını Halk Ekmek yöneticilerinin söylediğini ifade eden Murat Türkyılmaz, “Tüm bu teknik meselelerin dışında, aylarca Halk Ekmek kurumları üzerinden ‘İnsanlar yoksullaştı, müthiş bir talep var, karda kışta insanlar mağdur oluyor’ diyen arkadaşlar, 3 ay önce açtıkları fabrikada ekmek üretmiyorlar. O gün siyasallaştırdınız, bu gün de ispatını görüyoruz. Ekmek gibi kutsal bir değeri istismar ettiniz. Sanırım bir bant üretim yapılıyormuş. Bundan memnun olduk. İl Başkanımızla birlikte yaptığımız çalışmalar sonrasında süreci hızlandıracaksanız biz bundan mutlu oluruz. Muhalefetin görevi de budur” dedi.

HABER:

SELVİ SARITAÇ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.