İçişleri'nden Cübbeli Ahmet'in iddialarına inceleme geldi

İçişleri'nden Cübbeli Ahmet'in iddialarına inceleme geldi
İçişleri Bakanlığı, Cübbeli Ahmet'in '2 bin selefi dernek silahlanıyor' iddiaları ile ilgili inceleme başlattı. Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Ahmet Mahmut Ünlü 'Savcılar beni çağırırsa silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım' demişti.

İçişleri Bakanlığı, Cübbeli Ahmet'in '2 bin selefi dernek silahlanıyor' iddiaları ile ilgili inceleme başlattı. 

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Cübbeli Ahmet'in "Savcılar beni çağırırsa silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım" ifadeleri üzerine açıklama yaptı.

Twitter'dan paylaşım yapan Ersoy şunları kaydetti: 

"Bakanlığımızca, bugüne kadar selefi derneklerle ilgili yapılan denetimlerle birçok dernek kapatılmış, birçoğuna para cezası uygulanmıştır. İç Güvenlik Stratejileri Başkanlığı'nca da konunun önemine binaen 1,5 yıllık kapsamlı bir çalışma gerçekleştirilmiştir.

Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı da kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır. Mesele aynı hassasiyetle takip edilmeye devam edilecek, idari ve adli süreçler işletilecektir."

cübbeli ahmet hoca
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Ersoy'un, Twitter'daki açıklamasını kendi hesabından paylaştı.

NE OLMUŞTU?

'Cübbeli' adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, CNN Türk'te Ahmet Hakan'a konuk olduğu programda, Türkiye'deki selefi derneklerin silahlandığını ve ciddi bir tehdit oluşturduğunu söylemişti.

Ünlü şunları kaydetmişti: "2 bin dernek var. Bu dernekler silahlanıyor. Şahıslar pompalı mompalı. Dört defa silahlanmayı engelleyin iç savaş hazırlanıyor. Özellikle Batman-Adıyaman taraflarında çatışmaya hazırlanıyorlar. Barut gibi. İzmir kaynıyor. Ora bura kaynıyor. İnsanları alenen ölümle tehdit ediyorlar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.