İddialar yalanlandı: Emrah Şener istifa etmedi!

İddialar yalanlandı: Emrah Şener istifa etmedi!
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu Üyesi Emrah Şener'in istifa ettiğine dair çıkan haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, sabah saatlerinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımında; "TCMB Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu Üyesi Emrah Şener istifa etti" sözlerine yer vermişti. Bu iddialar Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı.

“Emrah Şener’in istifası söz konusu değildir”

DMM'den yapılan açıklamada, "'TCMB Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu Üyesi Emrah Şener istifa etti.' iddiası doğru değildir. Emrah Şener'in istifası söz konusu değildir. Şener, TCMB Başkan Yardımcılığı ve Para Politikası Kurulu Üyeliği görevlerine devam etmekte, çalışmalarını sürdürmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Emrah Şener kimdir?

1978 yılında dünyaya gelen Emrah Şener, TCMB’yi fiilen yöneten iki kişiden biri olarak gösteriliyordu. Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi olan Emrah Şener, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Ardından London School of Economics’te Ekonomi-Finans Yüksek Lisans programını tamamladı. Yüksek Lisans programını tamamladıktan sonra Imperial College London’da Matematiksel Finans üzerine Doktora derecesini aldı.

Çalışma hayatına 2003 yılında bankacılık sektöründe başlayan Şener, Londra’da HSBC ve Citibank’ta görev yaptıktan sonra Bank of America’nın Yapılandırılmış Ürünler Grubunda Bölüm Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı iş birliği ile Özyeğin Üniversitesi bünyesinde kurulan İstanbul Risk Yönetimi Laboratuvarı’nın Direktörlüğünü yürüttü. Dr. Emrah Şener, 2 Eylül 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.