Merkez Bankası’nda şok! Üst düzey yönetici istifa etti!

Merkez Bankası’nda şok! Üst düzey yönetici istifa etti!
Merkez Bankası’nda görev yapan en önemli isimlerden birinin görevi bıraktığı iddia ediliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan gelen son haber ekonomi kulislerinde şok etkisi yarattı. TCMB’nin başkan yardımcısının istifa ettiği iddia ediliyor.

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım ile olay yaratacak istifa haberini duyurdu. Buna göre, TCMB Başkan Yardımcısı ve PPK üyesi Emrah Şener'in istifa ettiği iddia edildi. Babuşçu paylaşımında; "TCMB Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu Üyesi Emrah Şener istifa etti" sözlerine yer verdi.

2 numara gitti

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi olan Emrah Şener, TCMB’yi fiilen yöneten iki kişiden biri olarak gösteriliyordu.

Dekan olacağı iddia edildi

Öte yandan görevi bıraktığı öne sürülen Emrah Şener’in istifasının ardından yatan nedenler de ortaya çıkmaya başladı. Buna göre, Emrah Şener'in özel bir üniversitede dekan olacağı için görevi bıraktığı da söylentiler arasında yer alıyor.

Merkez Bankası’nda değişimler bitmiyor

Merkez Bankası’nda yaşanan üst düzey değişimlerin ardı arkası kesilmiyor. Seçimlerin ardından yaşanan başkan değişikliğinin ardından şimdi de TCMB’nin iki numarasının görevi bıraktığı iddiası ekonomi kulislerinde dolanıyor. Bilindiği gibi Şahap Kavcıoğlu’nun yerine Merkez Bankası Başkanlığına Hafize Gaye Erkan getirilmişti.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.