İl Seçim Kurulu'ndan DEM Parti kararı

İl Seçim Kurulu'ndan DEM Parti kararı
İstanbul adaylarının listesini İl Seçim Kurulu'na geç verdiği iddia edildiği DEM Parti'den konuyla ilgili art arda açıklamalar geldi. İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, DEM Parti'nin de yarışacağı duyuruldu.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için siyasi partilerin aday listelerini teslim etmesi için belirlenen süre saat 17.00 itibariyle sona erdi. DEM Parti'nin İstanbul adaylarının listesini geç verdiği için, İl Seçim Kurulu'nun listeyi kabul etmediği iddia edilmişti.

DEM Parti'de İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için başvurularını zamanında yaptıklarını duyurarak söz konusu iddiaları yalanlayan açıklama yapmıştı.

DEM Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu'ndadır" ifadelerine yer verildi.

Başvuru belgesi paylaşıldı

DEM Parti sosyal medya hesabı üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının başvurusunu yaptıkları evrakı paylaştı. İl Seçim Kurulu Başkanlığı başlıklı evrakta, "Aday Listesi Teslim Tutanağı, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Halkların Eşitlik Ve Demokrasi Partisi adına İdil Uğurlu tarafından verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı listesi aşağıda yazılı evrakları ile birlikte taşınabilir bellekte ve kağıt ortamında 20.02.2024 tarihinde saat 16.55'te başvuru yapmış olup 17.14'te inceleme tamamlanmış, iş bu tutanak tarafımızca imza altına alınmıştır" yazdığı görüldü.

"Spekülasyonlara kulak asmayın"

DEM Parti'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Spekülasyonlara kulak asmayın. İstanbul Büyükşehir Belediye Eş başkan adaylarımız Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimize kolay gelsin. Yolumuz açık olsun" notunu düştü.

İl Seçim Kurulu'ndan karar

İl Seçim Kurulu'ndan edinilen bilgiye göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için DEM Parti'nin de aralarında bulunduğu 22 siyasi parti adayı ile 30 bağımsız aday yarışacak.

DEM Parti tarafından sosyal medyada paylaşılan İl Seçim Kurulu teslim tutanağında başvurunun saat 16.55’te yapıldığı, saat 17.14’te inceleme tamamlandığı kaydedildi.

dem-parti-istanbul-buyuksehir-belediye-15527.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.