“İmamoğlu aday olacak, Kılıçdaroğlu çekilmeyecek”

“İmamoğlu aday olacak, Kılıçdaroğlu çekilmeyecek”
CHP’de kongre takvimi işlemeye başlarken, ünlü gazeteciden çarpıcı bir tespit geldi.

Fatma Müge Yücetürk - Cumhuriyet Halk Partisi, dün açıkladığı Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ile yeni A takımını belirledi. Yeni CHP MYK’da Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin ağırlığı hissedilirken, partinin kurultay sürecine geçtiği de ifade edildi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongrede yeniden aday olup olmayacağının yanı sıra, genel başkanlık için adı geçen isimlerden Ekrem İmamoğlu’nun tavrı da merak konusu oluyor. Konuya dair bir köşe yazası kaleme alan İsmail Saymaz’ın yaptığı ilginç tespit ise dikkat çekti.

Sözcü Gazetesi köşe yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu görüşmesine yeniden değindi. Görüşmede İmamoğlu’nun değişim vurgusu yaptığını belirten Saymaz, İBB Başkanı’nın kurultayı yerel seçimler öncesine almak istediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun ise kurultayı yerel seçimlerin sonrasına bırakmaktan yana olduğunu belirten gazeteci, yazısını sonlandırırken ses getirecek bir değerlendirmede bulundu.

İsmail Saymaz, olağan kurultayda hem Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem de Ekrem İmamoğlu’nun aday olabileceğini düşündüğünü dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.