İmamoğlu, kendisini eleştiren Bilal Erdoğan’ı ciddiye almadı: Git işine diyeceğim, işi de yok ki

İmamoğlu, kendisini eleştiren Bilal Erdoğan’ı ciddiye almadı: Git işine diyeceğim, işi de yok ki
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisini “Bu adam yan gelip yattı” diye eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, dün katıldığı programda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef almış ve "Bu adam yan gelip yattı. Bu adam gözünü Ankara'ya dikti. Bu adam CHP'nin başına mı geçecek? Cumhurbaşkanı mı olacak? Bunları beklemekten ömrümüz geçecek. Bari İstanbul'u kurtaralım" şeklinde konuşmuştu.

Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan İmamoğlu, Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerini ciddiye almayarak "Bu sözü kim söyler? Bu sözü 40 yaşını geçmiş, hâlâ baba eline bakan, işsiz güçsüz biri söyler. ‘Gitsin, işine baksın’ diyeceğim ama işi de yok ki" ifadelerini kullandı.

Bilal Erdoğan'ın, babasının konum ve makamını kullandığını anlatan İmamoğlu, şunları söyledi:

Bu konuşmayı yapan kim? Bir babanın konum ve makamını kendine tek varlık sebebi olarak bulmuş ve öyle yaşamış insan. Siyaseti hayatının tek varlık sebebi olarak görmüş bir insandan bahsediyoruz. Bu üzücü. Ben zaten şiddetle baba-oğul, karı-koca siyaset meselesini reddetmişimdir.

*Hatta birinci ve ikinci derece eğer makam sahibi bir insan varsa, siyaset yapıyorsa bir ailede, asla yanından bile geçmemelidir. Aksi takdirde bütün itibarını kaybediyor. Siyaset ve o makamlar şu anda bu ettiği sözlerle, babasına, ailesine zarar verici sözler. ‘Gitsin, işine baksın' diyeceğim ama işi de yok ki.

İBB'den Bilal Erdoğan'a bağlı vakıflara aktarılan kaynakların kesildiğini anlatan İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Yönettiği bir kısım vakıf ve kuruluşların arka bahçesiydi İBB. Şimdi o yok. Yurtlar yok. Hatta içini yap, vakfına ver, o da işletsin, o da yok. Merkezler, binalar yok. Artık ne varsa İBB'de, 16 milyon İstanbullu kullanıyor. O yüzden böyle bir karakteri ve anlayışı ortaya koyan bir şahsı ciddiye almıyorum.”

İlgili Haberler

Kaynak:Mustafa Dolu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.