İmamoğlu'na hapis cezası ve siyasi yasak talebi: Hakim karşısına çıkıyor

İmamoğlu'na hapis cezası ve siyasi yasak talebi: Hakim karşısına çıkıyor
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Haziran 2023'te saat 14.00'te Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

EMİNE KAŞIKCI- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması 15 Haziran 2023'te saat 14.00'te Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada Cumhuriyet savcılığında bilirkişinin de herhangi bir ihaleye fesat konusunda bulguya rastlanmamasına rağmen dava açıldığı belirtildi.

İBB'de yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

İçişleri Bakanlığı tarafından Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ait inceleme başlatılmıştı. Danıştay soruşturma iznini kaldırmıştı. Ekrem İmamoğlu'nun ihaleye yetkisi ve imzası ile talimatı veya yönlendirmesi olmadığı da belirtilmişti. Cumhuriyet savcılığında bilirkişinin de herhangi bir ihaleye fesat konusunda bulguya rastlanmamasına rağmen dava açıldı. Yapılan tüm itirazlar ise reddedildi.

Hukuki dayanağı olmayan davada ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenleyen Savcılık, İmamoğlu ve diğer şüpheliler hakkında kamuoyunda "siyasi yasak" olarak bilinen Türk Ceza Kanunu'nun "Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma" başlıklı 53. maddesinin uygulanmasını da talep etti.

"Karşısına uydurma davalar çıkıyor"

İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun da danıştay kararına rağmen açılmış, siyaseti dizayn etme davası olarak gördü.

Ongun paylaşımında söz konusu davaya ilişkin tepki göstererek "Ekrem İmamoğlu ne zaman “değişim” dese, meydana çıksa, karşısına uydurma davalar çıkıyor. “Ahmak” davasında olduğu gibi. Bu dava da, Danıştay kararına rağmen açılmış, siyaseti dizayn etme davasıdır. Yıllar sürecek bu davalarla, siyaset dizaynına milletimiz izin vermeyecektir." dedi.

Ne olmuştu?

Ekrem İmamoğlu ile birlikte 7 isim hakkında "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenmişti.

Öte yandan İmamoğlu ile 7 isim hakkında "siyasi yasak" talebinde de bulunulmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.