İmamoğlu’nun il başkanı adayı kim? “Bu kadar geride kalıyorsa koltuk uzaklaşabilir”

İmamoğlu’nun il başkanı adayı kim? “Bu kadar geride kalıyorsa koltuk uzaklaşabilir”
CHP’de eylül ayında gerçekleştirilmesi planlanan İstanbul İl Başkanlığı kongresinde İBB Başkanı İmamoğlu’nun en güçlü adayının kim olduğu belli oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday olacağını açıklayan Ekrem İmamoğlu, İl kongresinde de elini güçlendirmek istiyor. Eylül ayı sonunda yapılması beklenen CHP İstanbul İl Başkanlığı kongresinde İmamoğlu’nun il başkan adayının kim olacağı ise netleşmeye başladı. İBB Başkanı ile birlikte etkinliklerde ön sırada yer almaya başlayan o isim ile ilgili dikkat çeken bir hususu ise gazeteci Mehmet Mert dile getirdi.

Açılışta İmamoğlu'nun yanında

Damga Gazetesi İmtiyaz sahibi Mehmet Mert, kişisel Twitter hesabından paylaştığı bir mesajla hem Ekrem İmamoğlu’nun en güçlü il başkanı adayının kim olduğunu açıkladı hem de koltuğun sahibi olabilecek diğer adayları sıraladı. İmamoğlu’nun adayının Onursal Adıgüzel olduğunu dile getiren Mert, dün gerçekleşen bir açılışta çekilen bir fotoğraf üzerinden ilginç bir yoruma da imza attı.

"Daha atak olması gerekiyor"

İşte Mehmet Mert’in o paylaşımında yer alan ifadeler:

“Onursal Adıgüzel Eylül sonu gerçekleşecek CHP İstanbul İl Başkanlığı kongresinde
@ekrem_imamoglu 'nun en güçlü il başkan adayı. Ama kurdele kesimlerinde bu kadar geride kalıyorsa il başkanlığı koltuğu uzaklaşabilir! Biraz daha atak olması gerekiyor. Zira daha sırada; Cemal Canpolat var, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik var. Doğan Subaşı var. Selçuk Sarıyar var. Mehmet Ali Yüksel var…”

CHP İstanbul İl Başkanı kim olacak? İşte masadaki isimler...

Mehmet Mert’in paylaşımında yer verdiği isimlere göre, İmamoğlu’nun adayı Onursal Adıgüzel’in yanı sıra Cemal Canpolat, Özgür Çelik, Doğan Subaşı, Selçuk Sarıyar ve Mehmet Ali Yüksel de koltuğun diğer adayları arasında bulunuyor.

Adıgüzel seçimlerin ardından görevden ayrılmıştı

Bilindiği gibi Onursal Adıgüzel, 14 Mayıs seçimlerine kadar CHP’de Cumhuriyet Halk Partisi Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Adıgüzel seçim sonuçları sırasında yaşanan teknik aksaklıkların sorumlusu olarak gösterilmiş ve bunun üzerine görevinden ayrıldığını açıklamıştı.

Onursal Adıgüzel kimdir, nereli, kaç yaşında?

1985 yılında Malatya’da dünyaya gelen Onursal Adıgüzel, lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını ise Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde yaptı. Çeşitli özel sektöre ait şirketlerde endüstri mühendisi ve yönetici olarak faaliyet gösterdi. Evli ve bir çocuk babası olan Adıgüzel, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Siyasi kariyeri

Adıgüzel, 2010 ile 2011 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları MYK üyesi olarak görev yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

CHP PM üyesi seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 34. Olağan Kurultayı'nda, 18. Olağanüstü Kurultayı'nda ve 36. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi üyeliğine seçildi.

3 dönem vekillik yaptı

Onursal Adıgüzel TBMM’nin 25., 26. ve 27. dönemlerinde İstanbul milletvekili olarak Meclis’te görev aldı. 26. yasama döneminde TBMM AB Uyum Komisyonu, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu, Çevre Komisyonu ve CHP Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeliği yapmıştır.

Görevden ayrıldı

Şubat 2018'den 16 Mayıs 2023 tarihine kadar Cumhuriyet Halk Partisi Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekteydi.


İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.