İnteraktif Vergi Dairesi çöktü.. Vergi borcunun son günü kimse ödeme yapamıyor..

İnteraktif Vergi Dairesi çöktü.. Vergi borcunun son günü kimse ödeme yapamıyor..
Yapılandırma taksitlerini ödeme için son gün olan 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü İnteraktif Vergi Dairesi’ne giriş yapılamıyor.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun için son ödeme günü 31 Temmuz 2023 Pazartesi olarak belirlenmişti. Ödeme için son güne gelindiğinde ise İnteraktif Vergi Dairesi’nde yine bilindik manzaralar yaşanıyor. Yoğunluk nedeniyle sistem çökerken, vatandaşlar mağdur!

Borç yapılandırma ödemelerini yapmak isteyen vatandaşlar, İnteraktif Vergi Dairesi ile sorun yaşıyor. Online olarak taksit ödemelerini gerçekleştirmek isteyen yurttaşlar, sistemsel sorunlar nedeniyle ödeme yapamıyor. Yoğunluk sebebiyle online ödeme sisteminde çökme yaşanırken, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan konuya dair bir açıklama yapılmadı.

Bilindik manzaralar!

İnteraktif Vergi Dairesi’nde geçmişte de yapılandırma ödemelerinin son günlerinde benzer sorunlar yaşandığı biliniyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan veya bakanlıktan henüz yapılandırma taksitlerinin uzatılacağına dair de bir açıklama yapılmadı.

Uzatma haberi gelmedi

Sistemsel sorunlar düzelmezse, binlerce vatandaş son ödeme gününde yapılandırma ödemesini gerçekleştiremeyecek. Yaşanan durum neticesinde borçlarını yapılandırarak taksitler halinde ödemek isteyen esnaf ve yurttaşlar mağdur.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.