"İsrail'e tepki" İstanbul'da McDonald's şubesine saldırı

"İsrail'e tepki" İstanbul'da McDonald's şubesine saldırı
İstanbul'da, İsrail'i protesto eden bir grup Levent'teki McDonald's şubesine saldırdı. Aynı gün Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önünde düzenlenen protestonun ardından McDonald's'a Filistin bayrakları ile saldıran grup şubenin camlarını kırdı.

İsrail’in günlerdir süren Gazze kuşatmasında dün akşam saatlerinde bir hastaneyi bombalamasının ardından ülkemizde ve dünyada insanlar protesto etmek için sokağa döküldü. Protestocuların camları kırıp içerdeki eşyaları tahrip ettiği görüntüler sosyal medyadan hızla yayıldı.

McDonald's İsrail, İsrail Ordusu'na gıda desteği sağladığı açıklamasından sonra geçen hafta Lübnan'da da halk benzer bir şekilde McDonald's şubelerine saldırmıştı.

McDonald's Türkiye ise Katarlılara ait.

Birlişik Arap Emirlikleri'ndeki McDonald's, Gazze halkını desteklediğini ve "bölgedeki olaylardan derin üzüntü duyduklarını" ifade ederek 1 milyon dirhem bağışta bulundu. Bir Arap ülkesi olan Umman'da ise McDonald's Gazze'ye yüklü bağış yaparak destek verdi. Benzer şekilde McDonald's Türkiye "kadın, çocuk ve yaşlılar başta olmak üzere savaş mağduru Gazze halkına" 1 milyon dolarlık "insani yardım" yapacağını duyurdu.

ekran-resmi-2023-10-18-22-38-43.png

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.