Linet'in İsrail yanlısı söylemlerine açıklama: "Vahşeti iliklerime kadar yaşıyorum"

Linet'in İsrail yanlısı söylemlerine açıklama: "Vahşeti iliklerime kadar yaşıyorum"
İsrail ve Hamas arasındaki çatışma devam ederken İsrail asıllı Türk vatandaşı Linet, sosyal medya hesabından yaptığı "Hamas katildir" sözleri üzerine birçok kişiden tepki gösterilmişti. Şarkıcı tepkiler üzerine açıklama yaptı.

Sesi ve söylediği şarkılarla herkesi kendine hayran bırakan şarkıcı Linet Menashe, İsrail ve Gazze arasında devam eden çatışma ile ilgili yaptığı paylaşımlar sevenleri ve Türk halkı tarafından tepki almasına neden olmuştu. İsrail asıllı olan Linet, sosyal medya hesabından "Hamas katildir" sözlerini alıntılaması ve Gazze'deki hastane katliamına sessiz kalması ile eleştiri oklarını adeta üzerine çekmişti.

"Hamas katildir" sözlerine açıklama geldi

Sanatçı Linet Menashe Instagram hesabı üzerinden gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı. Linet'in yaptığı açıklama ise şöyle;

"Bu kadar acı yaşanırken kendimi ifade etmek zorunda kalmak bile acının başka bir şekli diye düşünüyorum. Ama bunu yapmak zorundayım. Ben 500 sene önce daha Osmanlı İmparatorluğu zamanında Türkiye'ye gelmiş olan atalarımdan beri bu topraklarda yaşayan Yahudi bir ailenin ferdiyim.30 senedir sanatını bu topraklarda icra eden, ekmeğini bu topraklardan kazanan, bu ülkede vergisini ödeyen bir Türk vatandaşıyım.

"Vahşeti iliklerime kadar yaşadım ve yaşıyorum"

Bizler bu topraklarda Müslümanı, Hristiyanı, Yahudisi her zaman dostça, kardeşçe yaşadık, komşuluk yaptık. Bundan sonra da bu şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Günlerdir devam eden bu vahşeti ben de hepiniz gibi iliklerime kadar yaşadım ve yaşıyorum. Yapılan bu zulmün, akan bu kanın her iki taraf içinde bir an önce son bulması tek temennimdir.

Benim de aile bireylerim, küçük yeğenlerim, dostlarım şu an savaşın ortasında. Savaşın kazananı olmaz. Akan kanın dini, dili, ırkı olmaz! Beni de böyle bir konuyla taraf gösterip yargılayıp hedefe koymanın vicdanı olmaz. Yorumlarınızı yaparken sizleri vicdanlı ve sağduyulu olmaya davet ediyorum. Dileğim bir an önce akan kanın durması ve bu savaşın son bulmasıdır. Tüm ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum."

linet-aciklama.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.